cât a costat cel mai scump tratament al unui bolnav covid internat la spitalul județean sibiu

Coronavirusul a paralizat spitalele atât din punct de vedere medical cât şi economic, fiind cheltuite resurse uriaşe pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu acest virus. În actualul context pandemic, tratamentul de vindecare al unui pacient COVID se ridică, la Sibiu, în medie, la 2.270 de lei. Suma maximă înregistrată până în momentul de față în județul Sibiu, depășește 22.000 de lei.

Aproape 5.000 de euro pentru tratarea unui singur pacient COVID

Conform datelor aferente lunii aprilie,  suma medie decontată pentru îngrijirea unui pacient COVID la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu este de 2.270,56 lei.

Cel mai scump tratament pentru un bolnav COVID tratat la Sibiu este însă de zece ori mai mare decât suma medie decontată de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate pentru un pacient cu această boală.

“Cea mai mare sumă plătită de Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu este de 22.772,96 lei. Această sumă a fost decontată de Spitalul Județean pentru un pacient COVID care a fost internat în secția ATI a spitalului, intubat, cu o formă severă a bolii”, a precizat, pentru Ora de Sibiu, Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al SCJU Sibiu.

Ce sume a decontat Spitalul Județean în două luni de pandemie

Conform actelor normative emise în perioada stării de urgență, pentru unitățile sanitare cu paturi  aflate în relație contractuală cu casele de asigurări de sănătate, decontarea sumelor se realizează la nivelul valorii de contract, indiferent de numărul de cazuri realizate, sau la nivelul serviciilor realizate, dacă acestea depășesc nivelul contractat.

Casa de Asigurări de Sănătate a suplimentat bugetul cu valoarea cheltuielilor COVID, atât pentru luna martie cât și pentru luna aprilie.

“Pentru luna martie 2020 CJAS a decontat 8,78 milioane lei la care s-au adăugat 1,70 milioane lei pentru cheltuieli COVID. În martie 2019 SCJU Sibiu a încasat 7,7 milioane lei”, transmite conducerea Spitalului Județean.

Dacă în luna martie au fost alocați 1,7 milioane lei pentru tratarea pacienților COVID, în aprilie, suma a depășit 2 milioane de lei.

“Pentru aprilie 2020 au fost alocate 7,83 milioane lei și au fost solicitați 2,03 milioane lei  pentru cheltuieli COVID. În aprilie 2019 SCJU Sibiu a încasat tot 7,7 milioane lei”, au mai precizat reprezentanții Spitalului Clinic Județean Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu