foto poluare pe cibin la mohu - garda de mediu a descoperit cauza

Inspectorii de la Garda de mediu au descoperit sursa mirosului pestilențial din Șelimbăr. O parte din apele uzate, din canalizarea comunei, erau deversate în apele râului Cibin. Operatorul economic ce deservește stația de epurare a fost amendat cu 70.000 de lei.

Inspectorii de la Garda de Mediu Sibiu au fost sesizați cu privire la faptul că, în localitatea Șelimbăr miroase foarte urât. Trei reclamații diferite au fost făcute numai în cursul zilei de miercuri.

 

„Urmare a unei sesizări recepționată prin numărul unic de urgență “112” de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Cpt. D. Croitoru” al Județului Sibiu și redirecționată către ABA Olt – Sistemul de Gospodărire a Apelor Sibiu și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean ăSibiu cu privire la poluarea cursului de apă Cibin în zona Stației de epurare Mohu, la data de 20.05.2020, începând cu orele 20:57, a fost efectuat un control comun la fața locului de către reprezentanți ai celor două instituții din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor menționate. Cu această ocazie s-a constatat că o parte din apele uzate colectate erau deversate direct, fără epurare, în cursul de apă Cibin, printr-un canal de by-pass.
Menționăm că, în data de 20.05.2020, la sediul Comisariatului Județean Sibiu al Gărzii Naționale de Mediu, au fost înregistrate 3 sesizări ale cetățenilor din zonă cu privire la disconfortul olfactiv”, se arată într-un comunicat al Gărzii de mediu. 

Garda de Mediu Sibiu a dat o amendă uriașă, după ce a constatat că, o parte din apa din canalizarea comunei Șelimbăr a fost deversată, direct în Cibin.

foto poluare pe cibin la mohu - garda de mediu a descoperit cauza
Foto: Garda de Mediu Sibiu

„Cu ocazia controlului au fost prelevate probe în vederea determinării valorilor indicatorilor de calitate ai apei uzate evacuate direct în cursul de apă Cibin.

foto poluare pe cibin la mohu - garda de mediu a descoperit cauza

Ca atare, prin nerespectarea Autorizației de Gospodărire a Apelor nr. 6/2020 au fost încălcate prevederile Legii Apelor nr. 107/1996, cu modificările și completările ulterioare, art. 87, pct. 1, drept pentru care operatorul economic care deservește stația de epurare a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 70.000 lei, impunându-se și măsuri de remediere”, se mai arată în comunicatul publicat pe pagina de socializare a Gărzii de Mediu Sibiu.

Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii

  1. EROAREEE ! Nu apa din canalizarea din Selimbar s-a deversat in Cibin fara sa fie epurata, ci rahatul din tot sistemul de canalizare din Sibiu si localitatile din apropiere care ajunge in statia din Mohu, statie a SC APA-Canal Sibiu. Taxa de canal/epurare nu este incasata de Primaria Selimbar, ci de societatea de mai sus… Toti cei care au platit ani de zile taxa de canal/epurare din localitatile unde sistemul de canalizare nu e racordat la statia de epurare ar trebui sa ceara banii inapoi… Iar pentru ce s-a intamplat acolo ar trebui intocmit un dosar penal, pentru ca fata nu este o simpla contraventie, ci o infractiune, chiar foarte grava…

  2. Va rog sa rectificati, Inspectorii Apelor Romane au aplicat 2 sanctiuni si nu una cum eronat redati in articol. Informati corect cititorii, nu mai alocati merite ce nu se cuvin Garzii de Mediu.

  3. Inspectorii de la Apele Romane au fost in teren si au prelevat probele de apa. Cred ca ar trebui mentionati alaturi de cei de la Garda de Mediu.