coronavirus /masca e obligatorie prin lege în spania - amenzi brutale

Amenzi cuprinse între 600 și 30.000 de euro sunt stipulate în ordinul emis de autoritățile spaniole privind obligativitatea purtării măștii în transportul în comun, spații închise și spații publice unde nu se poate păstra distanța de siguranță de  doi metri, care ar proteja de coronavirus.

Autoritățile vor da „două zile de grație” în care cei care nu respectă legea vor fi doar informați și avertizați verbal. Apoi se trece la amenzi. Purtarea măștilor era deja obligatorie în transportul în comun, acum fiind adăugate și spațiile publice închise precum și cele deschise unde nu se poată păstra distanța de minim doi metri, care ar oferi o protecție împotriva virusului. Cei care nu se supun riscă însă nu doar amendă, fiind deja cazuri de arestări pentru refuzul de a purta mască în mijloacele de transport în comun.

coronavirus /masca e obligatorie prin lege în spania - amenzi brutale
Când a fost introdusă obligativitatea măștii în transportul în comun, milioane de măști
au fost distribuite gratuit în stațiile de metrou și autobuz din toate orașele Spaniei.

Autoritățile au precizat că se va opta mai ales pentru limita de jos a amenzilor,  astfel încât acestea ar fi de minim 600 de euro. În cele trei luni de la izbucnirea pandemiei, recomandările OMS și în consecință ale autorităților din țările afectate au oscilat de la a fi considerate inutile pentru persoanele sănătoase, la a fi recomandate și acum în tot mai multe țări, obligatorii. În România purtarea măștii în spații închise și în transportul în comun este obligatorie din 15 mai.

Ultima oră

Comentariul meu