Elevii claselor a VIII-a se pregătesc de admiterea la liceu. Anul acesta, conform planului de școlarizare, aprobat de către MEC, sunt alocate 4.083 de locuri pentru învățământul liceal de stat, profesional și profesional dual din județul Sibiu.
În această perioadă, una dintre activitățile de bază în cadrul ISJ Sibiu o reprezintă pregătirea admiterii în învățământul liceal de stat, profesional și profesional dual, pentru elevii claselor a VIII-a.
4.083 de locuri alocate anului școlar 2020-2021 în județul Sibiu
„Conform planului de școlarizare, aprobat de către MEC, pentru anul școlar 2020-2021, au fost aprobate 98 de clase (2744 locuri) pentru învățământul liceal de stat, 35 clase (980 locuri) pentru învățământul profesional și 9,5 clase (163 locuri) pentru învățământul profesional dual. La acestea se adaugă, peste numărul maxim de locuri, la fiecare clasă, câte 2 locuri pentru elevii de etnie rromă, adică 196 locuri, pentru învățământul liceal de stat. În total, pentru anul școlar 2020-2021, sunt alocate 4083 de locuri”, informează Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al IȘJ Sibiu.
În perioada 18 mai – 5 iunie 2020, în conformitate cu calendarul admiterii pentru anul școlar 2020-2021, aprobat prin OMEC 5532/11.12.2019, în toate unitățile de învățământ cu nivel gimnazial din județul Sibiu, sunt programte ședințele cu părinții și elevii pentru prezentarea procedurilor de admitere și a planului de școlarizare, însă se așteaptă un calendar de la Ministerul Educației și Cercetării. Aceste ședințe se vor organiza ținându-se cont de prevederile OMEC privind desfășurarea activităților în unitățile de învățământ pe perioada decretării stării de alertă.
Câte clase au fost aprobate la liceele din județ
Cele mai multe clase, pentru unitățile de învățământ liceal de stat, au fost aprobate la Colegiul Economic ”George Barițiu” Sibiu și la Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” Sibiu (câte 7 clase), urmate de Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” Sibiu, Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu și Liceul Teoretic ”Axente Sever” Mediaș (câte 6 clase).
Pentru învățământul profesional de stat, cele mai multe clase au fost aprobate la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară ”Terezianum” Sibiu (12 clase), urmat de Colegiul ”Școala Națională de Gaz” Mediaș (8 clase) și de Colegiul Tehnic ”August Treboniu Laurian” Agnita, Colegiul Tehnic ”Mediensis” Mediaș, Liceul Tehnologic ”Automecanica” Mediaș și Liceul Tehnologic Iacobeni (fiecare cu câte 6 clase aprobate).
Pentru învățământul profesional dual, cele mai multe clase au fost aprobate la Liceul Tehnologic ”Independența” Sibiu (4 clase), urmat de Colegiul Economic ”George Barițiu” Sibiu și Liecul Tehnologic ”Henri Coandă” Sibiu (câte 2 clase pentru fiecare).
Reamintim că numărul total al elevilor absolvenți de clasa a VIII-a, la nivelul județului Sibiu, este de 3795.