admitere online la ulbs - înscrierile la facultate și majoritatea examenelor vor fi organizate pe internet
FOTO: arhivă

Anul acesta, dosarele de admitere la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu se vor depune exclusiv online. Universitatea sibiană va folosi o aplicație specială pentru înscrierea candidaților. Va fi concurs de dosare la toate facultățile, în afară de Facultatea de Medicină, unde va exista o probă scrisă și la Artă teatrală, unde va fi o probă de aptitudini.

Potrivit Regulamentului de organizare și desfășurare a concursului de admitere aprobat de Consiliul de Administrație al ULBS, depunerile de dosare se vor realiza exclusiv online. Examenele desfășurate online vor fi  înregistrate integral, pentru fiecare candidat în parte, și arhivate la nivelul facultății.

”În privința admiterii, aceasta se va face exclusiv online. Va fi concurs de dosare, excepție fac Facultatea de Medicină, unde va fi examen scris și la Artă Teatrală va fi o probă de aptitudini. La cele două, se vor respecta toate normele de distanțare socială impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii infecției cu noul coronavirus”, a declarat, pentru Ora de Sibiu, Teodor Boantă, purtător de cuvânt al ULBS.

Aplicația folosită de Universitatea Lucian Blaga din Sibiu pentru admitere, va permite înregistrarea dosarelor, generarea clasamentelor, înscrierea la examinare, notarea probelor, gestionarea confirmărilor și a retragerilor de dosare, refacerea clasamentelor, emiterea rapoartelor specifice pentru afișarea rezultatelor, precum și exportul candidaților validați sau admiși în aplicația națională de gestiune a școlarității University Management System.

Candidații vor primi informații privind modul de înscriere online, infrastructura de îndrumare și sprijin, rezultatul validării dosarelor candidaților, rezultatele concursurilor/examinărilor și rezultatele finale ale admiterii.

Cele 9 facultăți din cadrul ULBS au în total 4.784 locuri, la care se adaugă 1.080 de locuri la forma de învatamant la distanță și frecvență redusă. Pentru programul de master, capacitatea ULBS este de 5.475 de locuri la zi și 205 la ID.

Pentru studiile universitare de doctorat, informațiile privind procesul de admitere online vor putea fi consultate pe site-ul Școlii Doctorale a ULBS: http://doctorate.ulbsibiu.ro/ro/

Ultima oră

Comentariul meu