muncitorii arabi păcăliți și abandonați la sibiu au intrat în greva foamei

De luni, oamenii au apelat la una dintre cele mai riscante forme de apărare a propriilor drepturi.

„Suntem în greva foamei de astăzi, 17 mai 2020. Și vom rămâne în greva foamei până ce ne primim salariile de la administratorul Tayba, Arafat Mohd”, spune vocea disperată a lui Raafat Mahmoud Al-Saeed Ayyad, unul dintre cei 45 de muncitori străini abandonați la Sibiu. După șapte săptămâni de când și-au primit ultimii 200 de lei de la afaceristul iordanian Arafat Mohd Ghaleb Mohd, egiptenii și tunisienii au decis să intre în greva foamei pentru a transmite un mesaj către ITM București.

Oamenii sunt furioși pentru că s-au plâns autorităților începând cu luna februarie, dar primul răspuns a venit abia pe 6 mai de la ITM București, scrie ziarul Libertatea.

Ultimul răspuns
„Locația era încuiată”, au scris inspectorii muncii în răspunsul trimis muncitorilor străini pe 6 mai, înainte de a-i sfătui să-și caute dreptatea în instanță.  Însă, oamenii nu-și permit o luptă în justiție. Nu și-au mai primit banii de la începutul anului, iar în ultimele săptămâni au supraviețuit din alimente donate de o activistă irakiană și de Crucea Roșie Sibiu. Acum, greva foamei este ultima soluție pe care o au arabii pentru a fi văzuți de autorități. Scurta cronologie de până în acel moment oglindește cum, pentru acești oameni, pandemia COVID-19 s-a suprapus cu o decădere peramenentă a drepturilor lor. Citeşte întreaga ştire: Muncitorii arabi păcăliți și abandonați la Sibiu au intrat în greva foamei. „Dacă ne îmbolnăvim de coronavirus, voi sunteți vinovați”

Ultima oră

Comentariul meu