video: noul manager de la spitalul județean - „am preluat spitalul cu un excedent de peste 6 milioane de lei”
foto: arhivă

Liliana Coldea, noul manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu a declarat, în cadrul emisiunii „Interviuri pe Față”, că a preluat conducerea spitalului cu „un excedent financiar de peste 6 milioane de lei, ceea ce e un lucru foarte bun”. 

Noul manager de la Județean a spus că există bani pentru cheltuielile de personal, de bunuri și servicii, însă bugetul nu acoperă și investițiile, motiv pentru care este nevoie de accesarea fondurilor europene.

YouTube video

„Din păcate, contractul cu Casa de Asigurări s-a bazat pe acte adiționale, care au fost întocmite lunar. Deci practic noi nu putem să vorbim despre un buget anual al spitalului. Au fost bugete întocmite pe fiecare lună. Dacă discutăm despre bugetul unui spital, întotdeauna ne ierarhizăm prioritățile. În prezent, bugetul spitalului acoperă cheltuielile de personal și cheltuielile cu bunuri și servicii, dar rămâne o sumă de bani total insuficientă pentru partea de investiții, de aceea este necesară accesarea de fonduri europene. Acesta este un aspect. Un alt aspect este că, din păcate, în ultima perioadă, trecând prin această pandemie COVID, achiziția de materiale sanitare, echipamente de protecție, s-a făcut la prețuri mult mai scumpe față de prețurile care erau anul trecut, de exemplu, în decembrie. Și atunci clar că și costurile spitalului au fost mult mai mari pentru achiziționarea acestora. Pe lângă faptul că în prima parte nu existau furnizorii de la care să fie achiziționate aceste materiale. Pe baza aceasta, avem o creștere a costurilor pentru bunuri și servicii, dar care sigur sunt acoperite și nu se pune problema ca în prezent spitalul să fie în deficit. Din fericire, am preluat spitalul cu un excedent financiar de peste 6 milioane de lei, ceea ce este un lucru foarte bun”, a declarat noul manager al SCJU Sibiu, Liliana Coldea.

Ultima oră

Comentariul meu