declarația pe propria răspundere pentru deplasările între localități poate fi scrisă și de mână - ce spun jandarmii
Foto: Jandarmeria Română/ arhivă

Declarația pe propria răspundere, necesară pentru justificarea deplasării între localități, poate fi scrisă și de mână. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu a anunțat, vineri, localitățile care fac parte din Zona Metropolitană Sibiu. Între aceste localități și municipiul Sibiu, se poate circula fără declarație pe proprie răspundere și fără adeverință de la angajator.

‌”Declarația pe propria răspundere necesară pentru justificarea deplasării între localități poate fi scrisă și de mână, cu respectarea elementelor din formularul tip dat publicității. În cazul în care o nouă deplasare respectă același traseu menționat în declarația pe propria răspundere, atunci aceasta poate fi refolosită și în alte zile, tăind cu o linie data precizată inițial și completând noua dată aferentă zilei în care are loc deplasarea”, explică reprezentanții Jandarmeriei Române pe pagina de socializare a instituției.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu a adoptat, vineri, Hotărârea nr 23/15/05/2020 privind libera circulație între Sibiu și alte 22 de localități din județ.

“Vă informăm că se încadrează în Zona Metropolitană Sibiu, următoarele localități: Avrig, Boița, Cisnădie, Cristian, Gura Râului, Loamneș, Ocna Sibiului, Orlat, Poplaca, Racovița, Rășinari, Râu Sadului, Roșia, Sadu, Săliște, Slimnic, Șelimbăr, Șura Mare, Șura Mică, Tălmaciu, Turnu Roșu, Vurpăr. Conform aliniatului 4 punctul 17 din Anexa nr 2 a Hotărârii nr 24/14.05.2020, declarația pe proprie răspundere este necesară doar pentru a justifica deplasările în afara localității/zonei metropolitane, în situațiile exceptate, prevăzute în alin 3. Așadar, în interiorul localității/zonei metropolitane nu este necesară declarație pe proprie răspundere”, a transmis Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

În Zona Metropolitană Sibiu au fost incluse localitățile care se încadrează într-o limită de 30 de kilometri distanță de municipiul Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu