Polițiștii au acces la cele peste 200 de camere ale Sibiului - Traficul din oraș este strict monitorizat

Consiliul Local Sibiu a permis accesul IPJ Sibiu la cele peste 200 de camere video instalate în oraș, cu ocazia Summit-ului UE din 2019. Traficul din Sibiu este astfel monitorizat în timp real pe toată durata stării de alertă.

Sistemul de supraveghere video a Sibiului, achiziționat cu aproximativ 12 milioane lei pentru organizarea Summit-ului UE din 2019, poate fi folosit în timpul stării de alertă și de polițiștii de la Rutieră.

”Din data de 15 mai 2020 și până la finalizarea stării de alertă aprobată de Parlamentul României, va fi permis accesul la sistemul de supraveghere video de pe raza Municipiului Sibiu și lucrătorilor de poliție din cadrul IPJ Sibiu – Biroul Rutier, de pe stațiile de lucru existente în carul IPJ Sibiu, conectate la acestea”, potrivit hotărârii de Consiliu Local, aprobată, vineri, în ședință extraordinară.

Sistemul de supraveghere video a Sibiului este administrat de anul trecut de către Poliția Locală Sibiu.

Serviciul Public de Poliție Locală este abilitat de lege să desfășoare activități specifice asigurării ordinii și liniștii publice. Poliția Locală are acces la rețelele de date și alimentare, la servere și la toate echipamentele de înregistrare și gestiune a datelor, inclusiv software-ul aferent și două incinte- centre de control prevăzute cu echipamente de vizualizare în direct a fluxului video.

Starea de alertă a fost instituită la nivel național din data de 15 mai, pentru o perioadă de 30 de zile. Nerespectarea măsurilor impuse de autorități, se sancționează cu amenzi cuprinse între 500 de lei şi 15.000 de lei.

Ultima oră

Comentariul meu