orban, vizită la șantierul autostrăzii sibiu-pitești - "12 ani de zile lucrurile au rămas pe hârtie. guvernele mai mult au vorbit decât au făcut"

Prim-ministrul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au vizitat, vineri, șantierul autostrăzii A1 Sibiu – Pitești pentru a vedea cum decurg lucrările la tronsonul Sibiu – Boița.

„Astăzi avem un program încărcat. Ne deplasăm pe trei obiective de dispoziții importante. Guvernul pe care îl conduc are ca obiectiv realizarea de investiții masive în dezvoltarea infrastructurii de transport în România.

În urmă cu peste12 ani m-am deplasat pe lucrările la autostrada de centură a Sibiului, unde lucrările erau blocate, contractul era cu o firmă italiană care de patru ani de zile nu reușește să facă aproape nimic în sensul finalizării construcției, am luat decizia de a rezilia contractul și am demarat spre final de mandat licitația pentru selectarea noului constructor, iar autostrada a fost terminată în cursul anului 2009.

De asemenea, în 2008 a fost realizat studiul de fezabilitate pe autostrada Piteșri – Sibiu. Sigur că 12 ani de zile au rămas pe hârtie. Astăzi sunt bucuros să văd că lucrările nu mai sunt pe hârtie și sunt în teren. Un constructor mobilizat care va avea capacitatea să termine mai repede acest obiectiv de investiții.

Domnul ministru al Transporturilor are susținerea mea totală, orice problemă trebuie rezolvată pentru a putea împinge proiectele de investiții. Guvernele mai mult au vorbit decât au făcut. Este momentul acțiunii, momentul marilor investiții de care are nevoie România”, a declarat Orban.

Premierul a anunțat că mai vizitează, vineri, Uzina Mecanică Cugir, șantierul Autostrăzii Sebeș-Turda, lotul 1 și lotul 2 și fabrica Star Assembly, parte a concernului Daimler A.G.

orban, vizită la șantierul autostrăzii sibiu-pitești - "12 ani de zile lucrurile au rămas pe hârtie. guvernele mai mult au vorbit decât au făcut" orban, vizită la șantierul autostrăzii sibiu-pitești - "12 ani de zile lucrurile au rămas pe hârtie. guvernele mai mult au vorbit decât au făcut"

Vizita vine la doar câteva zile după semnarea contractului de executie pentru lotul V al autostrăzii Sibiu-Pitești (tronsonul Curtea de Argeș-Pitești).

„Guvernul și-a asumat nu doar deblocarea marilor investiții, ci și accelerarea realizării lor, acesta fiind motivul pentru care, periodic, verificăm în teren etapele de construcție. În urmă cu câteva săptămâni, cu ocazia vizitei precedente, am transmis un mesaj categoric de sprijin din partea Executivului, atât pentru constructori, cât și pentru autoritățile locale, astfel încât să fie respectate termenele asumate”, a spus și Raluca Turcan, vicepremierul României.

Ultima oră

Comentariul meu