din 15 mai masca e obligatorie în spații închise și izolare la domiciliu pentru persoanele ce vin din străinătate

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat, joi seara, că începând cu 15 mai masca de protecţie va fi obligatorie în spaţiile închise iar carantina la intrarea în țară se inlocuiește cu izolare la domiciliu.

„Începând cu 15 mai, în spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă şi în alte spaţii închise se instituie obligativitatea purtării măştii, astfel încât nasul şi gura să fie acoperite”, a declarat Raed Arafat, la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

din 15 mai masca e obligatorie în spații închise și izolare la domiciliu pentru persoanele ce vin din străinătate

Deasemnea românii care vin în țară după 15 mai nu mai intra în carantină ci vor fi izolați la domiciliu. „Se instituie, începând cu data de 15 mai, pentru toate persoanele care vin în România din străinătate măsura izolării la locuinţă, împreună cu familia sau aparţinătorii cu care locuiesc, iar pentru cele care nu au posibilitatea îndeplinirii condiţiilor pentru măsura mai sus menţionată sau solicită acest lucru pentru a nu-şi expune familia, se poate opta pentru măsura carantinei instituţionalizate în spaţii special destinate, puse la dispoziţie de autorităţi. Cu alte cuvinte, din această noapte, de la momentul publicării, cei care sosesc în ţară, indiferent de unde vin, se aplică pentru ei măsura de izolare la domiciliu”, a declarat Raed Arafat, la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică