sfaturi pentru bolnavii de cancer, în prima zi a stării de alertă - "respectați cu strictețe măsurile de precauție"

Dr. Valeria Văleanu a scris, pe pagina sa de socializare, căteva recomandări pentru bolnavii oncologici. Medicul sibian spune că și pe durata stării de alertă se vor face consultații prin telefon iar rețetele vor fi eliberate în format electronic.

Cunoscutul oncolog sibian, dr. Valeria Văleanu, le dă sfaturi bolnavilor de cancer din județ, în prima zi de stare de alertă. Le reamintește acestora că fac parte dintr-o categorie de risc și trebuie să respecte cu strictețe măsurile de precauție.

„Azi 15.05 intrăm în stare de alertă pentru 30 zile! Sfaturi pentru bolnavii oncologici:

  • internarea și vizitele frecvente la spital cresc riscul de infectare cu SARS COV 2
  • nu uitați că sunteți o categorie la risc și ca urmare trebuie să respectați cu strictețe măsurile de precauție ( distanțarea socială, spălatul mâinilor, purtarea măștii, deplasări strict necesare, etc)
  • consultaţiile telefonice şi eliberarea reţetelor în format electronic se păstrează în perioada următoare. Sunati la 0269230051 și aflați procedura în detaliu
  • președinta Casei Nationale de Asigurări de Sănătate a precizat că, odată cu prima modificare la contractul-cadru, CNAS va introduce ca servicii decontabile „teledermatologia, telemonitorizarea, telechirurgia şi teleoftamologia”
  • pentru bolnavii oncologici telemonitorizarea ( controalele periodice la distanță, prin mijloace electronice) celor cu evoluție favorabilă ar fi clar în favoarea pacientului. Vă scutește de deplasarea la medic! Așteptăm cu interes!
  • recomandările societăților profesionale rămân valabile: solicitați medicului curant înlocuirea tratamentului perfuzabil ( injecției pe venă) cu tratamente orale ( de iînghițit) acolo unde studiile au dovedit echivalența în ceea ce privește eficacitatea
  • apelați la asistenta cabinetului medicului de familie pentru tratamente injectabile intramusculare și subcutanate de tipul : eligard, zoladex, faslodex, interferon etc
  • alimentația trebuie să fie completă ! Nu apelați la diete restrictive!
  • consilierea psihologică se poate obține prin apelarea liniei telverde
  • între orele 10 – 17 puteți suna la telefon 0744699107 pentru a primi sfaturi dacă considerați că aveți nevoie.

Pastrăm deviza din starea de urgență: Românul știe! Românul e deștept! Românul vrea și poate! Doamne ocrotește-i pe români!”, a scris pe pagina sa, dr. Valeria Văleanu.

Ultima oră

Comentariul meu