video: deszăpezire pe transfăgărășan - când se deschide drumul

De câteva zile, drumarii au început operațiunea de deszăpezire a Drumului Național 7C, pe tronsonul dintre Bâlea Cascadă și Bâlea Lac. Potrivit reprezentanților DRDP Brașov, Transfăgărășanul se va deschide începând cu 1 iulie.

YouTube video

„A început de câteva zile operațiunea de deszăpezire a DN7C Transfăgărășan, pe tronsonul Bâlea Cascadă – Bâlea Lac. Deocamdată se lucrează la eliberarea unui sens de circulație pentru a permite mai ușor accesul utilajelor în zonele unde stratul de zăpada depășește chiar și 5-6 metri. Menționăm că în conformitate cu normativele în vigoare circulația pe toată lungimea DN7C – Transfăgărășan de deschide în data de 1 iulie”, spun reprezentanții DRDP Brașov.

Până la 1 iulie, circulația pe tronsonul cuprins între Bâlea Cascadă (județul Sibiu) și Piscul Negru (județul Argeș) este strict interzisă și extrem de periculoasă din cauza căderilor de pietre și a avalanșelor. Cei care doresc sa viziteze zona Bâlea Lac până atunci pot circula cu mașina până la Bâlea Cascadă și de acolo pot folosi telecabina.

În acest moment se lucrează cu trei utilaje în zonă pentru a îndepărta zăpada. În paralel însă, se lucrează și la punerea în ordine a porțiunii dintre Cârțișoara și Bâlea Cascadă unde se repară parapetul, se vopsesc și se înlocuiesc elementele de siguranță și se îndepărtează vegetația nedorită.

Ultima oră

Comentariul meu