spitalul județean sibiu nu face teste pentru coronavirus la cerere și contra cost - ce spune noul director
FOTO: Getty Images

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu, spital în care sunt trataţi pacienţii bolnavi de coronavirus, nu face, deocamdata, teste COVID-19 la cerere și contra cost. Spitalul de Pediatrie este singurul care oferă acest serviciu sibienilor.

SCJU Sibiu va analiza, în funcție de evoluția pandemiei, dacă va efectua teste pentru COVID-19 la cerere și contra cost, scrie Agerpres.

„În momentul de faţă, în condiţiile adresabilităţii ridicate, SCJU Sibiu asigură testarea tuturor pacienţilor la care există suspiciune a infectării cu SARS-CoV-2 aduşi la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului, tuturor pacienţilor din spitalele aflate în relaţie contractuală cu Spitalul Judeţean, a tuturor pacienţilor internaţi şi a personalului propriu, precum şi a personalului instituţiilor medico-sociale. În perspectivă, SCJU va analiza, în funcţie de evoluţia pandemiei şi de reglementările legale de la Ministerul Sănătăţii prin Direcţiile de Sănătate Publică, posibilitatea ca analizele RT-PCR COVID-19 şi testele pentru determinarea anticorpilor (IgM şi IgG – anti SARS-CoV-2) să devină disponibile la cerere, contra cost”, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, directorul SCJU Sibiu, Liliana Coldea.

Spitalul de Pediatrie din Sibiu, unde sunt trataţi copiii cu COVID-19, este primul din judeţ, unde atât minorii, cât şi adulţii îşi pot face la cerere, contra cost, analize RT-PCR şi teste pentru determinarea anticorpilor. Programarea pentru aceste analize se poate face telefonic, începând cu 15 mai. Detalii despre costuri AICI.

Sursa: Agerpres

Ultima oră

Comentariul meu