a murit patronul celei mai celebre crame din sibiu - drum lin, don titi

Vestea că, la nici șase luni de când a închis crama de la Podul Minciunilor, Don Titi s-a dus la cele veșnice, îi întristează pe mulți sibieni. Cei care au fost odată studenți își amintesc cu drag de pâinea cu unsoare servită de Don Titi și de Tanti Elena și de cănile cu vin fert, care le dezlegau limbile înainte de sesiune și îi făceau să uite de examene.

Don Titi a avut o ultimă întâlnire cu prietenii pe data de 1 Decembrie 2019, de Ziua României. Atunci, i-a invitat pe nostalgici la o ultimă pită cu fasole și la o cană de vin fiert. Crama Național s-a închis apoi, după 27 de ani de existență.

Marți, s-a stins din viață și Don Titi, lăsându-i îndurerați pe Tanti Elena, profesoara de limba română care i-a fost alături o viață întreagă, pe fiul său, Bebe, și pe toți cei care l-au cunoscut și l-au iubit.

„Don’ Titi și-a închis Crama National acum câteva luni, în noiembrie. Scriam atunci: Of…Gustul dulce-amar al nostalgiei ma bântuie… Câte nopți nu am beut, cântat, scris și recitat stihuri, cu pretini vechi si dragi dintre care mulți au emigrat în Diaspora cerească, câte dimineți nu m-a prins răsăritu’ aici întrebându-mă buimac dacă-i prea devreme sau prea târziu. Acum a deschis-o din nou, în Ceruri… Rămas bun, colonele, ține-ne și nouă o masă, cu vin și pită cu unsoare, c-om veni și noi, mai încolo, când ne-om izbăvi de astea pământene”, a scris un prieten pe pagina sa de socializare.

„Drum lin, Don Titi! Centrul Sibiului nu va mai fi la fel fără tine”, a scris un alt prieten.

O dată cu Don Titi se încheie o întreagă eră pentru Sibiu.

„Rămas bun, dragă Cramă….crama mea și a prietenilor mei, crama în care vin la vin fiert, pită cu zacuscă și unsoare cu ceapă roșie, la Don Titi, doamna Ileana & Bebe, crama în care întotdeauna am fost acasă, crama care se închide astăzi după 27 de ani! Crama studențească…crama tinereții fără bătrânețe și a veșnicilor tineri în simțiri!”, a scris E. P., la închiderea Cramei Național.

Printre cei care au fost clienți ai cramei lui Don Titi se numără artiști, muzicieni, ambasadori sau simpli turiști, atrași de legenda locului.

Ne vom aminti mereu de cântecele lui Don Titi, acompaniate la acordeon, de veselia lui, de dragul cu care și-a făcut meseria și a știut să fie părinte și protector pentru miile de studenți care i-au trecut pragul.

Condoleanțe familiei îndurerate și tuturor celor care, odată cu pierderea lui Don Titi, au pierdut un prieten drag.

Drum lin, Don Titi! Ne vom aminti de tine mereu. Dumnezeu să te odihnească în pace!

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Dumnezeu sa-l odihneasca!
    Viata aspra in care ne-a fost dat sa purtam uniforma tr ne-a trecut in firea matura avandu-l pe Mitica ,locotenentul intransigent,corect si devotat momentului .Te vom cauta in amintiri si vom aduce mereu un gand pios pentru tine!
    Ioan