zeci de exproprieri în zăvoi pentru realizarea drumului de legătură între ștrand și turnișor

De mai multă vreme, șoferii care trebuie să ajungă din Ștrand în Turnișor, sau invers, folosesc o scurtătură, prin câmp. Deocamdată este un drum neasfaltat, improvizat de conducătorii auto, dar în curând se va transforma într-un drum adevărat. Consilierii locali au aprobat coridorul de expropriere, lista persoanelor expropriate și declanșarea efectivă a acestor proceduri.

În total, se fac 39 de exproprieri pentru realizarea drumului de legătură între cartierele Ștrand și Turnișor. Zeci de sibieni au terenuri în zona respectivă, astfel că primesc drept despăgubire prețul de 107,83 lei/mp.

Pe site-ul Primăriei Sibiu a fost publicată Hotărârea de Consiliu Local, unde sibienii pot vedea valoarea despăgubirilor fiecărui proprietar în parte. În total, este vorba despre despăgubiri în valoare de 582.282,00 lei pentru 5.400 metri pătrați. LISTA POATE FI CONSULTATĂ AICI.

Sibienii expropriați nu vor ceda terenurile în totalitate, ci doar porțiunile de care va fi nevoie pentru realizarea drumului. Vorbim despre suprafețe de la 8 mp și până la 879 mp.

Drumul de legătură între cartierele Ștrand și Turnișor va fi realizat în prelungirea străzilor Dimitrie Cantemir, respectiv Rozmarinului, în zona Câmpșor. În zonă nu există niciun fel de modernizări. Așa că, o dată cu noul drum, se vor amenaja și trotuare și piste pentru biciclete, iar pe tot traseul străzii vor fi amenajate zone verzi.

Ultima oră

Comentariul meu