atac psd la adresa președintei cj: "propagă fake news" - câmpean lămurește situația interimatului de la județean
Dr. Liliana Coldea, manager SCJU Sibiu

PSD Sibiu o acuză pe Daniela Câmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, că dezinformează și propagă fake news în ceea ce privește numirea noului manager  de la Spitalul Județean. PSD Sibiu a transmis un comunicat de presă, în care arată că noul manager este interimar, pe perioada stării de urgență, adică până joi, 14 mai.

PSD

„În cursul zilei de luni, pe pagina oficială de Facebook a Consiliului Județean (CJ) Sibiu a apărut o informație conform căreia „Începând de azi, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu are un nou manager – doamna Conferențiar dr. Liliana Coldea”. Aceasta după ce zilele trecute, mai multe site-uri de știri din sibiu au relatat declarațiile doamnei Daniela Cîmpean, Președinta Consiliului Județean Sibiu, conform căreia Ministrul Sănătății a semnat Ordinul de numire  a doamnei Liliana Coldea în funcția de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu, pentru o perioadă de 3 ani. Conform Ordinului de ministru însă, „începând cu data de 10.05.2020, doamna Liliana Coldea se numește în funcția de manager INTERIMAR al SCJU Sibiu pe perioada situației de urgență instituite în condițiile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 1/1999 (…)”, asta însemnând că Liliana Coldea va fi manager interimar numai pe perioada stării de Urgență, adică pentru patru zile.

În Ordinul emis de Ministrul Sănătății cu nr. 610/08.05.2020, se precizează faptul că numirea doamnei Coldea în funcția de manager interimar pentru perioada stării de urgență s-a făcut ținându-se cont de adresa Organizației Județene PSD Sibiu nr. 26/30.04.2020, prin care reclamam constituirea ilegală a Comisiei de Examinare a doamnei Coldea pentru concursul de manager al SCJU. Doi din cei trei membri cu drept de vot și notare din cadrul Comisiei de Examinare nu îndeplineau criteriile impuse prin Ordin de Ministru, adică experiență de minim 3 ani ca manageri de spital, sau calitatea de cadru didactic universitar în specialitatea Management sau Sanatate Publică și Management. Încă așteptăm răspunsul domnului ministru la adresa înaintată de noi, la care face referire și dânsul în Ordinul de numire a doamnei Coldea”, se arată în comunicatul transmis de PSD Sibiu.

atac psd la adresa președintei cj: "propagă fake news" - câmpean lămurește situația interimatului de la județean atac psd la adresa președintei cj: "propagă fake news" - câmpean lămurește situația interimatului de la județean

Contract pe trei ani pentru Liliana Coldea după starea de urgență

Președinta CJ Sibiu a explicat situația și a spus că noul manager va semna contractul de management pe 3 ani numai după încheierea stării de urgență. Deocamdată, spitalele se află în subordinea directă a Ministerului Sănătății.

”Pe perioada stării de urgență coordonarea spitalelor a fost preluată de Ministerul Sănătății. Acesta putea să numească doar un manager interimar la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu în situația dată. După ce se încheie starea de urgență, dacă Spitalul Județean va trece în coordonarea Consiliului Județean Sibiu, doamna Liliana Coldea va semna contractul de management cu CJ Sibiu, pe o perioadă de 3 ani. Se vor găsi soluții și dacă spitalele rămân în subordinea Ministerului Sănătății și în starea de alertă. Activitatea spitalului nu va fi afectată și va exista continuitate”, a declarat președinta CJ Sibiu, Daniela Câmpean.

 

Ultima oră

Comentariul meu