Pacienții suspecți de COVID-19 nu pot fi internați la Spitalul Militar, fiind direcționați către Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu. Conducerea spitalului a făcut precizări, pentru Ora de Sibiu.
„Pacienții care se internează la Spitalul Militar de Urgență ”Dr. Alexandru Agustin” Sibiu prin transfer din alte unități non-Covid pot să fie acceptați având testare negativă. Pacienții suspecți de COVID-19 nu se internează în spital, fiind direcționați către Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu. În cadrul Spitalului Militar de Urgență ”Dr. Alexandru Agustin” Sibiu nu avem posibilitatea de a testa toți pacienții care se internează în spital, pentru acei pacienți care întrunesc condițiile de testare (neoplazii, imunodeprimați) se internează într-o zonă tampon stabilită și rămân acolo până la obținerea rezultatului, dacă patologia de urgență pe care o prezintă permite acest lucru”, a precizat col. medic Doru-Florian-Cornel Moga, comandantul Spitalului Militar de Urgenţ[ ”Dr. Alexandru Agustin” Sibiu.
Acesta a mai spus că, timpul mediu de așteptare pentru un consult medical, la Spitalul Militar, este de o oră și jumătate.
„Întrucât pe perioada stării de urgență, Spitalul Militar de Urgență ”Dr. Alexandru Agustin” Sibiu preia cazurile de urgență din specialitățile: chirurgie generală, chirurgie vasculară, chirurgie plastică, neurochirurgie, ortopedie-traumatologie, oftalmologie, ORL și urologie, altele decât COVID-19, din Sibiu, afluxul de pacienți fiind crescut, accesul la consultații se face în funcție de importanța urgenței medicale, conform codurilor de urgență.
Astfel, timpul de așteptare diferă în funcție de codul de urgență, minim, pentru urgențele majore și maxim, pentru nonurgențe. Astfel, timpul mediu de așteptare la CPU este de 1 oră și 30 minute”, a mai explicat col. medic Doru-Florian-Cornel Moga.
La Spitalul Militar de Urgență ”Dr. Alexandru Augustin” Sibiu 12 pacienți și un angajat au fost diagnosticați cu Covid -19.