cazul bolnavului de coronavirus spânzurat în spital - autoritățile din sibiu „nu pot da detalii”
FOTO: arhivă

Un bărbat în vârstă de 76 de ani, din județul Mehedinti, a fost găsit spânzurat, în noaptea de duminică spre luni, în incinta Spitalului Județean Sibiu. Omul era infectat cu coronavirus. Autoritățile locale spun că „nu pot da detalii” despre acest caz.

Noaptea trecută, un pacient s-a spânzurat pe secția de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu. Acesta a fost găsit de cadrele medicale, iar un medic legist a constatat decesul. Potrivit surselor Ora de Sibiu, bărbatul era bolnav de coronavirus.

Reporterii Ora de Sibiu au cerut informații suplimentare despre acest caz instituțiilor abilitate. Spitalul Județean Sibiu și Prefectura au același răspuns, trimis cu copy – paste.

„În ceea ce privește acest caz, este o anchetă în curs, derulată de IPJ Sibiu, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. Nu putem da detalii în acest moment. Toate informațiile care pot fi date publicității vor fi comunicate de instituțiile abilitate, la momentul potrivit”, a declarat Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al SCJU Sibiu.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ștefan, a trimis, câteva minute mai târziu, același mesaj.

În acest caz, polițiștii sibieni fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Vinerea trecută, Prefectura a anunțat că „instituțiile din județ pot comunica informații fără informarea Instituției Prefectului, despre activitățile și acțiunile pe care le desfășoară, cu excepția informărilor privind COVID-19, aceste informări fiind comunicate integrat la nivel de județ prin vocea unică”, vocea unică fiind Prefectura. Alte informații legate de coronavirus vor fi transmise mai „greoi” jurnaliștilor la nivel local, din cauză că „acestea necesită avizul Grupului de Comunicare Strategică, sau a Ministerului Sănătății, după caz”.

Ultima oră

Comentariul meu