video fața nevăzută a crizei covid la sibiu - oameni care caută prin gunoaie în terezian

Imagini revoltătoare au fost filmate în aceasta dimineață în cartierul Terezian, din Sibiu. O mamă și fiicele ei, și-au învins rușinea și caută prin gunoaiele aruncate de locatarii blocurilor din jur. Acestea scot tot ce cred că le-ar putea fi de folos și sortează, în pungi separate, alimentele și articolele de îmbrăcăminte. Imaginile ne-au fost trimise de un cititor Ora de Sibiu.

Criza sanitară generează situaţii de viaţă care par desprinse din alte vremuri. În contrast cu noţiunile de urbanism şi trai civilizat, imaginile filmate, duminică dimineață, în cartierul Terezian, arată o lume în care și-au făcut loc lipsurile de tot felul.

O femeie și două copile, care nu par să aibă mai mult de 12, 13 ani, scotocesc prin pubelele de gunoi după resturi de mâncare, haine și alte lucruri, care altor oameni nu le-au mai fost de folos.

Două dintre ele au intrat cu totul în pubelele infecte, în timp ce, una dintre copile, sortează lucrurile scoase din gunoi de celelalte două. Pun în pungi separate, alimentele și articolele de îmbrăcăminte.

Imaginile, surprinse de un cititor Ora de Sibiu, ne arată astfel o față nevăzută a crizei sanitare, cu lipsuri și în unele comunități, chiar cu sărăcie extremă.

YouTube video

 

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. Făceau asta cu mult inainte de apariția coronavirusului, am locuit in zona, nu mai dramatizati.