foto prefectul sibiului, singur la monumentul "memorial '89" - "trăim vremuri ce ne fac să prețuim mai mult ca oricând tot ce avem"

Pe 9 mai, sunt comemorate, pe lângă Ziua Europei, și Ziua Independenței de Stat a României dar și Ziua Victoriei Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial. Pentru că regulile referitoare la distanțarea socială nu au permis organizarea unor ceremonii cu fast, așa cum se întâmpla până acum, prefectul Sibiului, Mircea Crețu, a depus singur o coroană la monumentul „Memorial 89”.

Prefectul județului Sibiu, a depus, sâmbătă, la ora 10:30, o coroană, la monumentul „Memorial 89”. Acesta a fost singurul oficial local prezent la slujba de pomenire a eroilor, oficiată de un singur preot.

„Trăim vremuri ce ne fac să prețuim mai mult ca oricând tot ce avem. 9 mai este o zi încărcată de evenimente istorice, care ne responsabilizează tot mai mult. Anul trecut, Sibiul a sărbătorit Ziua Europei alături de toți liderii Uniunii Europene, în Piața Mare a orașului. Astăzi, trăim cu bucurie și mândrie, această amintire frumoasă.

Totodată astăzi se împlinesc 75 de ani de la de la încheierea  în Europa  a celui mai mare conflict  militar din istoria lumii. Acum, mai mult ca oricând, se resimte solidaritatea tuturor europenilor, o solidaritate ce sper să o manifestăm și după ce vom depăși încercările acestor zile.

Nu în ultimul rând, pentru noi, românii, de 143 de ani, în 9 mai marcăm Ziua Independenței de Stat a României, zi când Mihail Kogălniceanu, în calitate de ministru de externe, spunea în fața deputaților țării: ”Suntem o națiune liberă și independentă!”, discurs urmat de adoptarea rezoluției prin care a fost proclamată independența. Să fim așadar recunoscători înaintașilor noștri pentru ceea ce avem astăzi: o țară liberă și independentă.

La mulți ani, Europa, la mulți ani europeni!”, a transmis prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu.

foto prefectul sibiului, singur la monumentul "memorial '89" - "trăim vremuri ce ne fac să prețuim mai mult ca oricând tot ce avem" foto prefectul sibiului, singur la monumentul "memorial '89" - "trăim vremuri ce ne fac să prețuim mai mult ca oricând tot ce avem" foto prefectul sibiului, singur la monumentul "memorial '89" - "trăim vremuri ce ne fac să prețuim mai mult ca oricând tot ce avem" foto prefectul sibiului, singur la monumentul "memorial '89" - "trăim vremuri ce ne fac să prețuim mai mult ca oricând tot ce avem" foto prefectul sibiului, singur la monumentul "memorial '89" - "trăim vremuri ce ne fac să prețuim mai mult ca oricând tot ce avem"

Ultima oră

Comentariul meu