video foto forfotă mare la piața cibin - sibienii se grăbesc să își reia viața de dinainte de coronavirus

Prima zi în care nu s-au dat amenzi la Sibiu, a fost și prima zi în care oamenii au ieșit din case în număr mare. Sute de sibieni au fost văzuți la piață, la cumpărături dar și traficul a fost ca într-o zi normală. Oamenii parcă au uitat că suntem în plină criză sanitară. Șoferii au stat la semafor chiar și de două – trei ori, ca înainte de pandemia de coronavirus.

În ultimele două luni, polițiștii din Sibiu au controlat în trafic mii de mașini și au legitimat zeci de mii de persoane iar pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare au fost aplicate sute de amenzi.

Cu toate acestea, după ce s-a anunțat o relaxare a măsurilor după data de 15 mai, sibienii par că au uitat de ce au stat în case timp de două luni. Sute de oameni au aglomerat sâmbătă dimineața Piața Cibin. A fost forfotă și la tarabele cu fructe și legume dar și în halele cu carne sau cu brânză.

În ceea ce privește traficul din oraș, s-a circulat ca într-o zi obișnuită de sâmbătă. Mașinile au stat și de câte două – trei ori la semafoare ia claxoanele au inceput să sune din nou pe străzile din oraș.

„Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni și, foarte important, necunoașterea legii nu poate fi invocată ca scuză. De asemenea, vă reamintim că este esențial să fim responsabili, să conștientizăm faptul că suntem parte dintr-o colectivitate, iar acțiunile noastre pot afecta comunitatea în care trăim”, spun reprezentanții Poliției Sibiu.

Oamenii legii recomandă în continuare sibienilor să rămână în case, pentru siguranța lor și a celor dragi.

Oamenii își pot părăsi locuințele doar pentru chestiuni urgente, având asupra lor legitimație de serviciu, adeverință de la angajator sau, după caz, o declarație pe proprie răspundere în care să fie explicat motivul deplasării.

YouTube video

video foto forfotă mare la piața cibin - sibienii se grăbesc să își reia viața de dinainte de coronavirus video foto forfotă mare la piața cibin - sibienii se grăbesc să își reia viața de dinainte de coronavirus video foto forfotă mare la piața cibin - sibienii se grăbesc să își reia viața de dinainte de coronavirus

Ultima oră

Comentariul meu