patru angajați infectați cu coronavirus și 59 în izolare, la continental - noi precizări de la prefectura sibiu

Compania Continental a anunțat primele cazuri de infecție cu coronavirus în rândul angajaților săi. Compania colaborează acum cu Direcția de Sănătate Publică pentru implementarea măsurilor de protecție a angajaților din fabrică.

Prefectura face precizări despre situația de la Continental

Prefectura a anunțat că este vorba despre patru angajați infectați cu noul coronavirus și, alți 59, puși în izolare la domiciliu.

„În ceea ce privește situația epidemiologică din cadrul unei companii producătoare de componente pentru industria auto, din județul Sibiu, au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 un număr de 4 persoane, angajați ai acesteia. Ca urmare a acestui fapt, Direcția de Sănătate Publică Sibiu, a demarat o ancheta epidemiologică pentru a identifica toți contacții acestor persoane. Conform primelor date raportate, s-au pus în izolare 59 de angajați ai acestei fabrici. De asemenea s-au impus niște măsuri stricte de distanțare și protecție astfel încât persoanele care lucrează în fabrică la acest moment, să fie în siguranță. Momentan nu se impun alte măsuri în cadrul fabricii”, a transmis Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Citește și: Angajați infectați cu coronavirus la Continental Sibiu – Compania anunță că a luat deja măsuri

Continental confirmă îmbolnăvirile

Continental Sibiu este la ora actuală cel mai mare angajator din Sibiu, cu un număr de peste 4000 de angajați.

„Avem doar câteva cazuri confirmate în locația noastră. Din ceea ce știm, angajații în cauză sunt într-o stare buna, având în vedere întregul context. Împreună cu DSP și furnizorul nostru de servicii de medicină ocupațională, Rețeaua Privată de Sănătate  Regina Maria, am inițiat imediat toate măsurile preventive necesare, deoarece sănătatea și siguranța angajaților reprezintă prioritatea noastră. De asemenea, ne-am oferit tot suportul pentru familiile acestor angajați. Pentru protejarea confidențialității angajaților noștrii, vă rugăm să înțelegeți faptul că nu vom oferi alte detalii”, a explicat, pentru Ora de Sibiu, Lăcrămioara Dărăban, manager resurse umane.

Măsuri stricte privind împiedicarea răspândirii virusului

Aceasta spune că s-au luat deja măsuri stricte privind împiedicarea răspândirii virusului.

„Am implementat măsuri foarte restrictive, aliniate cu direcțiile impuse de autorități și de corporație. Fiecare angajat primește mască de protecție înainte de a  intra în locație, izolarea schimburilor,  închiderea sălii de mese, reorganizarea activitatii pe linie pentru ca distanta sa fie mai mare.

Cei mai mulți dintre angajații care ocupă funcții administrative, precum și majoritatea celor din centrul de cercetare și dezvoltare, acolo unde activitatea o permite, au posibilitatea de a lucra de acasă pentru o perioadă extinsă de timp.

De asemenea la intrarea în locație au fost instalate sisteme automate de măsurare a temperaturii, cu cameră. Acestea verifică atât temperatura cât și dacă angajatul poartă corespunzator masca. Aceste sisteme au fost dezvoltate intern, de către colegii noștri din echipa de Industrial Engineering”, a mai precizat Lăcrămioara Dărăban.

Reprezentanții companiei spun că toți angajații expuși unor situații posibile de contaminare au fost testați pentru COVID – 19.

Citește și: Angajați infectați cu coronavirus la Continental Sibiu – Compania anunță că a luat deja măsuri

Ultima oră

Comentariul meu