live video - ultima superlună a anului 2020 - luna de flori

Superluna din 7 mai 2020 este a patra de anul acesta și este cunoscută ca „superluna florilor”, un nume pus de NASA. Următoarele superluni vor avea loc pe 27 aprilie şi 26 mai 2021

Cu toate acestea, luna de flori –  expresie de origine nord-americană care face referire la luna plină a lunii mai – nu va fi la fel de strălucitoare ca cea care a avut loc pe 7 aprilie, care a coincis cu perigeul sau cel mai apropiat punct dintre cele două corpuri planetare.

YouTube video

În luna mai, deși satelitul terestru a început deja să se îndepărteze, acesta se află totuși în pragul a 90% din cea mai apropiată abordare, așa că, potrivit NASA, se poate considera că va exista o superlună. Termenul, creat de astrologul american Richard Nolle în 1979, este de puțin interes științific, în afară de a evidenția o ușoară creștere a luminozității și a dimensiunii aparente a discului lunar pe cer.

Expresia Moon of Flowers provine din culturile native ale Statelor Unite și a fost colectată de popularul Almanah Old Farmer. Cu toate acestea, după cum indică această sursă, denumirea diferă de la un trib la altul referindu-se întotdeauna la o perioadă a anului legată de fertilitate și înflorire.

În România, va fi a doua superlună, din cele patru din 2020, pe care o trăim în stare de urgență din cauza pandemiei coronavirusului. Următoarea nu va avea loc până în aprilie 2021.

Ultima oră

Comentariul meu