VIDEO: Organizatorii marilor evenimente din Sibiu - „Unele ar putea avea loc anul acesta”
Red Bull Romaniacs, 2017

Din cauza pandemiei de coronavirus, nimeni nu poate ști concret care va fi soarta evenimentelor din Sibiu. Organizatorii sunt însă de părere că unele dintre ele pot avea loc în acest an, în condiții de siguranță. Aceștia menționează că în special cele sportive se pot desfășura. 

Bogdan Brylynski, co-organizator Focus in the Park, Project Manager TIFF Sibiu și producător executiv Feeric Fashion Week, Tibi Marian, impresar și organizatorul Sibiu Music Fest și Andrei Drăgan, organizatorul Târgului de Crăciun din Sibiu au fost invitații Deliei Pușcă în cadrul emisiunii „Interviuri pe Față”. Aceștia au mărturisit că, din cauza pandemiei globale, lucrurile sunt incerte, însă unele evenimente au șanse să se desfășoare chiar și în acest an.

„Sibiul are 200 de evenimente pe cele trei Agende, Culturală, Sportivă, Comunitară, dintre care foarte multe pot avea loc în continuare în condiții de siguranță, în special evenimentele de pe Agenda Sportivă. Epidemia sau restricțiile nu ar putea afecta, de exemplu, turneul de tenis Sibiu Open, unde vorbim despre doi jucători care stau la 40 de metri, în cel mai rău caz nu vor da mâna la final de meci, dar evenimentul va putea avea loc. La fel, Red Bull Romaniacs, vorbim de niște motocicliști care sunt toată ziua în pădure, oricum gata echipați și protejați, cu cască, cu mănuși, cu ochelari. Le mai dăm și o mască și iată putem ține și evenimentul respectiv. Deci sunt multe care au șanse să se desfășoare anul acesta, poate nu în aceleași condiții ca în anii trecuți, dar ar fi păcat să nu poată avea loc”, spune Bogdan Brylynski.

YouTube video

„Ar fi foarte multe evenimente, sportive sau chiar și Târgul de Crăciun, care are un alt specific, ar fi șanse să se reorganizeze sau să se adapteze la noua realitate. Este însă foarte greu să faci planuri de pe acum, pentru că noi nu știm absolut nimic, nu știm care vor fi condițiile. Un eveniment, de exemplu Târgul de Crăciun, Red Bull Romaniacs, Sibiu Open sau orice eveniment, fie el cultural sau sportiv, care se dorește a se organiza în 2020, efectiv trebuie să se întâmple de pe acum lucruri. De la contractarea unor servicii până la începerea organizării lui. Și acest lucru este imposibil din cauza situației în care ne aflăm. Nu știm ce va urma și ce o să fie aprobat să se organizeze. Atunci este foarte greu să pregătim ceva acum, cu atât mai puțin să discutăm lucruri concrete cu Primăria, în vederea finanțării sau modificării, deși și aici este imposibil să modifici niște reguli în timpul anului. Nu văd cum s-ar putea organiza chiar și evenimentele care ar fi ușor de organizat, cum ar fi cele sportive, unde nu este o atât de mare apropiere între sportivi. Așteptăm să vedem ce avem voie să facem”, a precizat Tibi Marian, organizator Sibiu Music Fest.

Andrei Drăgan a mărturisit că s-a dat startul înscrierilor la Târgul de Crăciun și că ia în calcul mai multe scenarii. El a spus că numărul persoanelor care vin la târg, dar și atracțiile, ar putea fi limitate. Detalii AICI.

Ultima oră

Comentariul meu