video: tibi marian, organizator sibiu music fest: „toate evenimentele pe care trebuia să le organizez în acest an se vor anula”
Sibiu Music Fest, 2019

Ce se va întâmpla cu viață culturală în urbea de pe Cibin în acest an, nu știe nimeni deocamdată. Pandemia globală a afectat cursul lucrurilor și, în mod direct, evenimenele au fost „lovite” și ele. Tiberius Marian, organizator Sibiu Music Fest și impresar, a vorbit, în cadrul emisiunii „Interviuri pe Față” despre ce se va întâmpla cu evenimentele plănuite de el în 2020. 

Tibi Marian spune că, privind modul în care decurg lucrurile, putem intui că va fi dificil să se organizeze evenimente cu public în acest an. Acesta precizează că evenimentele pe care le organizează de ani de zile vor avea de suferit.

„Din păcate, după cum decurg lucrurile și cum sunt încă interdicțiile legate de acest gen de evenimente, eu cel puțin, pentru anul acesta, pentru evenimentele pe care le organizez de câțiva ani și pe care urma să le organizez, chiar și unele noi anul acesta, mi-am luat gândul de la ele, în sensul că nu cred că sunt șanse să le fac din mai multe motive. Așadar, ca pregătire pentru anul acesta, pentru Sibiu Music Fest nu prea văd șanse să îl putem organiza. De la motive ce țin de epidemia în care încă ne aflăm, până chiar și la motivele financiare, în sensul că anumiți sponsori, unii mai vechi și alții mai noi, s-au retras sau se vor retrage cu siguranță pentru anul acesta. Unii poate fac disponibilizări, alții poate redirecționează bugetele. Deci anul acesta toate evenimentele pe care eu ar fi trebuit să le organizez se vor anula, în sensul că nu le voi organiza”, precizează Tibi Marian, organizator Sibiu Music Fest.

YouTube video

Tibi Marian a mai spus că este nevoie ca industria evenimentelor să fie sprijinită.

„Atât eu, cât și alți colegi din industrie avem de gând să discutăm cu mai mulți din această zonă a evenimentelor pentru a găsi soluții pe viitor, pentru că, după cum spuneam, în ceea ce mă privește, anul acesta nu văd nicio soluție. Chiar dacă, prin absurd, ar decurge totul pozitiv și am scăpa de această problemă medicală, evenimentele pe care eu le organizez nu aș mai avea curaj să le fac din mai multe motive. De la reticența oamenilor, până la retragerea sponsorilor. Consider că pierde foarte mult această industrie, acest domeniu care probabil este trecut mai la coada listei de către decidenți și nu i se dă atâta importanță. El de fapt implică foarte multe categorii, nu este o simplă distracție sau o simplă vizionare de film. Sunt legate foarte multe domenii. Este nevoie să fie sprijinit și acest domeniu. Așa cum cei din agricultură acum o să fie sprijiniți de secetă. Eu cred că e nevoie ca jucătorii din piața de evenimente să fie sprijiniți. De la artiști, până la organizatori. (…) Evenimentele pe care le am de foarte mult timp, au de suferit. Dar sunt alți oameni în piață care sunt foarte afectați, referitor la chirii, rate, echipamente, angajați, s.a.m.d., iar acolo sunt probleme mari”, a mai spus Tibi Marian.

Ultima oră

Comentariul meu