anchetă epidemiologică la fabrica de conserve din sibiu unde patru angajați au coronavirus

Este alertă epidemiologică la fabrica de conserve din Sibiu, unde patru muncitori au fost infectați cu noul coronavirus. Direcția de Sănătate Publică face o anchetă care îi vizează pe toți cei care au intrat în contact cu bolnavii.

Optzeci dintre cei aproape 600 de angajați ai fabricii, au fost puși, de miercuri, în izolare la domiciliu, după ce au intrat în contact direct cu muncitorii infectați cu noul coronavirus. Cei care merg în continuare la serviciu, se tem că virusul s-ar putea răspândi printre angajații fabricii.

„Să știți că, pe lângă cei 80 de colegi care sunt în izolare, mai sunt persoane care au intrat în contat cu cei din carantină. Pe drumul către casă mergeau cu același autobuz. Și nu i-au băgat pe toți in carantină. Unii dintre ei încă merg la lucru”, ne-a scris unul dintre angajații fabricii de conserve.

O altă angajată, aflată acum în izolare la domiciliu, ne spunea miercuri că, în fabrică, nu s-au luat măsuri de distanțare socială.

„În cursul zilei de 6 mai, ca angajată a companiei, am fost contactată de serviciul DSP Sibiu pentru izolarea la domiciliu. Vreau să vă menționez faptul ca, încă din data de 30 aprilie se știa de faptul că există 2 persoane confirmate pozitiv – 1 persoană din Copșa Mica și 1 persoană din Sibiu,  dar nu s-a luat nicio măsură. După 7 zile, am ajuns să stăm în izolare acum peste 80 de angajați împreună cu familiile noastre. Ca industrie alimentară, fabrica producătoare de conserve nu a luat nicio măsură privind distanțarea socială și dezinfectarea locului de muncă”, a declarat, sub protecția anonimatului, angajata fabricii.

Conducerea fabricii nu a prezentat deocamdată un punct de vedere referitor la această situație.

Direcția de Sănătate Publică Sibiu face o anchetă epidemiologică pentru a afla cu câte persoane au intrat în contact cei 4 angajați infectați cu noul coronavirus iar Prefectura Sibiu spune că s-au luat măsuri stricte de protecție a angajaților și de distanțare socială.

„În cadrul unei fabrici din domeniul industriei alimentare, din județul Sibiu au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 un număr de 4 persoane, angajați ai acesteia. Ca urmare a acestui fapt, Direcția de Sănătate Publică Sibiu, a demarat o ancheta epidemiologică pentru a identifica toți contacții acestor persoane. Conform primelor date raportate, s-au pus în izolare 80 de angajați ai acestei fabrici. De asemenea s-au impus niște măsuri stricte de distanțare și protecție astfel încât persoanele care lucrează în fabrică la acest moment, să fie în siguranță. Momentan nu se impun alte măsuri în cadrul fabricii”, a declarat, miercuri, Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu