video: iarna nu vrea să plece - pe transfăgărășan ninge abundent

Iarna nu vrea să plece încă. La munte ninge abundent, iar meteorologii anunță că, începând de joi dimineață intră în vigoare o atenționare de cod portocaliu de viscol. 

Miercuri, pe Transfăgărășan, în zona Bâlea Cascadă, iarna este în toi. Ninge abundent de câteva ore, astfel că deja s-a format un strat de zăpadă. Drumarii de la DRDP Brașov acționează cu utilajele proprii pentru curățarea carosabilului.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis miercuri o atenţionare de cod portocaliu de viscol, valabilă în zone montane din 13 judeţe, începând de joi dimineaţă. Astfel, în intervalul orar 2:00 – 21:00, este valabil un cod portocaliu în zona montană înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, unde vor fi intensificări puternice ale vântului cu viteze care la rafală vor atinge 120 – 140 km/h. Temporar, va ninge slab, iar ninsoarea va fi viscolită. Judeţele vizate sunt: Sibiu, Vrancea, Buzău, Prahova, Covasna, Braşov, Prahova, Argeş, Vâlcea, Alba, Hunedoara, Gorj şi Caraş-Severin.

Ultima oră

Comentariul meu