patru angajați ai unei fabrici de conserve din sibiu au coronavirus - alte optzeci de persoane sunt izolate la domiciliu

Alertă epidemiologică la o fabrică de conserve din Sibiu, unde patru muncitori sunt infectați cu noul coronavirus. Optzeci dintre cei aproape 600 de angajați ai fabricii, au fost puși în izolare la domiciliu, după ce au intrat în contact direct cu aceștia.

O colegă a celor patru angajați infectați cu coronavirus, aflată acum în izolare la domiciliu, susține că, în fabrica de conserve, nu s-au luat măsuri de distanțare socială.

„În cursul zilei de 6 mai, ca angajată a companiei, am fost contactată de serviciul DSP Sibiu pentru izolarea la domiciliu. Vreau să vă menționez faptul ca, încă din data de 30 aprilie se știa de faptul că există 2 persoane confirmate pozitiv – 1 persoană din Copșa Mica și 1 persoană din Sibiu,  dar nu s-a luat nicio măsură. După 7 zile, am ajuns să stăm în izolare acum peste 80 de angajați împreună cu familiile noastre. Ca industrie alimentară, fabrica producătoare de conserve nu a luat nicio măsură privind distanțarea socială și dezinfectarea locului de muncă”, a declarat, sub protecția anonimatului, o angajată a fabricii.

Am încercat să aflăm și punctul de vedere al conducerii fabricii însă nu a fost posibil. Ni s-a transmis că vom fi contactați în cursul zilei de joi.

Situația de la fabrica de conserve este confirmată și de Direcția de Sănătate Publică Sibiu, care face o anchetă epidemiologică pentru a afla cu câte persoane au intrat în contact cei 4 angajați infectați cu noul coronavirus. Prefectura Sibiu spune că s-au luat măsuri stricte de protecție a angajaților și de distanțare socială.

„În cadrul unei fabrici din domeniul industriei alimentare, din județul Sibiu au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 un număr de 4 persoane, angajați ai acesteia. Ca urmare a acestui fapt, Direcția de Sănătate Publică Sibiu, a demarat o ancheta epidemiologică pentru a identifica toți contacții acestor persoane. Conform primelor date raportate, s-au pus în izolare 80 de angajați ai acestei fabrici. De asemenea s-au impus niște măsuri stricte de distanțare și protecție astfel încât persoanele care lucrează în fabrică la acest moment, să fie în siguranță. Momentan nu se impun alte măsuri în cadrul fabricii”, transmite Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii