Horeca cere redeschiderea restaurantelor și teraselor - Printre reguli, maxim 8 persoane la o masă

Restaurantele vor fi redeschise treptat, în intervalul 16 mai – 15 iunie, mai întâi cu o distanță de 1,5 – 2 metri între mese, cu maximum 8 locuri la masă și cel mult 200 de clienți primiți în același timp, sunt noile reguli gândite în HORECA.

Fiecare casă de marcat/ punct de servire va fi dotată cu un ecran de protecție din plexiglass, iar angajații vor purta obligatoriu mască și mănuși și le va fi verificată temperatura la intrarea în tură, scrie Profit.

Horeca cere redeschiderea restaurantelor și teraselor - Printre reguli, maxim 8 persoane la o masă

De la 1 iunie, spațiile închise (restaurante, baruri, cafenele, autoserviri) vor putea primi clienți până la 50% din capacitate.

„Având în vedere apropierea datei de 15 mai, anunțată ca fiind data la care revenim la Stare de Alertă, ce ne va da posibilitatea reluării activității, pentru operatorii din HORECA este important să existe un plan cu reglementări și măsuri fezabile, în vederea menținerii siguranței, atât pentru angajați, cât și pentru oaspeți”, spune președintele organizației patronale din Horeca – HORA, Daniel Mischie.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică