Tratament cu plasmă umană la Sibiu pentru pacienții cu COVID 19 în stare gravă
foto: arhivă

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă,  unde sunt trataţi pacienţii adulţi cu COVID-19, va introduce tratamentul cu plasmă umană hiperimună, a anunţat joi, preşedintele Consiliului Judeţean  Sibiu, Daniela Cîmpean.

„La Spitalul Judeţean Sibiu a fost instalat un aparat care asigură accesul pacienţilor infestaţi cu virus la tratamentul cu plasmă umană hiperimună, colectată de la persoanele care au trecut prin boală şi s-au vindecat. Ne vom număra printre cele 18 centre din ţară care vor asigura şi un astfel de tratament”, a explicat preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean. Instruirea personalului care va deservi acest aparat începe vineri, 1 mai.

Joi, 30 aprilie, la Sibiu au fost 15 cazuri noi de coronavirus

Plasma colectată de la persoanele vindecate de Covid 19 se va administra doar pacienţilor critici infectaţi cu noul coronavirus cu vârsta de cel puţin 18 ani care se află într-o secţie de ATI dintr-un spital desemnat de Ministerul Sănătăţii în acest sens. Pacienţii eligibili trebuie să aibă o progresie rapidă a unei pneumonii severe şi să fie ventilați mecanic de mai puţin de 10 zile sau sunt în pragul intubaţiei şi ventilaţiei mecanice.

 

Ultima oră

Comentariul meu