Viteza l-a lăsat fără permis - Poliția l-a prins la Săcel
FOTO: arhivă

Polițiștii l-au tras pe dreapta pe un tânăr de 21 de ani care circula pe DN 1 cu viteză prea mare. Acesta avea 140 km/h când a fost oprit de polițiști la ieșire din Săcel, pe un tronson de drum unde limita de viteză era de 100 km/h.

„Fiind cu radarul pe DN1, trafic minim, ceea ce înseamnă că oamenii respectă normele impuse privind circulația…și dintr-o dată, aparatul înregistrează 140 km/h pe un sector de drum unde viteza maximă admisă este de 100 km/h. Concret: km 328 + 500m, ieșire din localitatea Săcel spre Săliște. La volanul mașinii a fost identificat un tânăr de doar 21 de ani, sibian. Dacă drumul național sau autostrada sunt libere, acestea nu devin pistă de curse și astfel de fapte se taxează, după cum s-a întâmplat și cu cel mai sus menționat. Trafic lejer nu înseamnă că radarele sunt trase pe dreapta. De fapt sunt pe dreapta…dreapta drumului”, se arată într-o postare pe pagina de socializare a IPJ Sibiu.

Nerespectarea oricăror limite de viteză atrage sancţionarea contravenţională a şoferului, conform prevederilor Codului rutier. Astfel, contravenientul poate fi amendat, îi pot fi aplicate puncte de penalizare sau îi poate fi suspendat permisul de conducere. Pentru depăşirea vitezei maxime cu 31-40 km/h, amenda este între 870 şi 1.160 de lei și patru puncte de penalizare.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu