situația medicului de familie infectat cu coronavirus la alțâna - prefectura sibiu face precizări

Prefectura Sibiu face noi precizări în cazul medicului infectat cu coronavirus din Alțâna. Localnicii erau îngrijorați de faptul că, persoanele care au intrat în contact cu medicul, inclusiv asistentele acestuia, nu au fost puse în izolare și i-ar putea îmbolnăvi.

„În ceea ce privește situația medicului de familie și a asistentelor din cadrul celor două cabinete ale acestuia, precizăm faptul că asistentele au fost testate, ambele având rezultate negative SARS CoV-2. Ca urmare a acestui fapt, acestea îți desfășoară activitatea normal”, transmite Andreea Ștefan, purtător de cuvânt la Prefectura Sibiu.

Ora de Sibiu vă informa, miercuri, că un medic de familie din localitatea Alțâna, este infectat cu noul coronavirus. Localnicii erau îngrijorați că printre ei ar mai putea fi și alți oameni bolnavi, deoarece medicul a consultat mai mulți pacienți din localitate.

„Nu vrem ca Alțâna să fie următorul focar de COVID-19. Medicul de familie e internat în spital cu COVID, iar asistenta lui merge zilnic la cabinet”, spunea un localnic îngrijorat.

Altul spunea că medicul a consultat bolnavi și în Alțâna și la spitalul din Agnita și că se teme că numărul infecțiilor cu coronavirus ar putea crește dacă nu se iau măsuri de izolare la timp.

„Domnul doctor, până să afle că e bolnav, făcea ture și la Urgențe, în Agnita, la spital. Nu știu de ce nu se respectă nimic aici în comună și nu sunt izolați cei care s-au întâlnit cu el. Avem copii, nepoți și ne este frică. Deja am avut 2 cazuri în Alțâna. Din cauza unor incostienți nu trebuie să suferim toți”, ne-a scris acesta.

În ceea ce privește măsurile luate în localitate, reprezentanții Prefecturii spun că așteaptă concluziile anchetei epidemiologice.

„În cazul medicului de familie, ancheta epidemiologică este în desfășurare. De îndată ce se vor stabili primele concluzii vă vom informa”, transmitea, miercuri, Prefectura Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu