se redeschide spitalul cfr - tot personalul medical a fost testat și s-a făcut dezinfecție generală

Prefectura Sibiu anunță că Spitalul CFR din Sibiu își reia activitatea. Spitalul a fost închis temporar după confirmarea cu virusul SARS-CoV-2 a șapte cadre medicale, precum şi a doi pacienţi.

Spitalul a fost închis sâmbătă, 25 aprilie, pentru proceduri generale de dezinfecție și pentru testarea întregului personal medical. 75 de persoane au fost testate în ultimele cinci zile iar 74 dintre acestea au primit rezultate negative. Un singur cadru medical a fost confirmat pozitiv cu SARS – Cov-2.

„În urma suspendării temporare a activității Spitalului General Căi Ferate Sibiu, pentru a efectua dezinfecția unității sanitare, în data de 24.04.2020, ca urmare a confirmării pozitive a 7 persoane din rândul personalului, vă informăm că începând de astăzi, 30.04.2020 Spitalul General Căi Ferate Sibiu își reia activitatea. De asemenea, vă informăm că a fost testat tot personal, un număr de 75 de persoane. În urma testării, 74 de persoane au primit rezultate negative, iar 1 persoană a fot confirmată pozitiv, în urma testării SARS CoV-2.”

Spitalului General Căi Ferate Sibiu a confirmat, vineri, 24 aprilie, 4 infecții cu noul coronavirus în rândul cadrelor sale, respectiv trei asistenți și o infirmieră și doi pacienți. Ulterior, au mai fost confirmate alte 3 infecții cu coronavirus în rândul personalului medical. Inspectorii sanitari au dispus închiderea temporară a unității. După caz, pacienții au fost externați sau transferați către alte unități sanitare din județ.

Ultima oră

Comentariul meu