agendele sibiului, suspendate pe durata stării de urgență - proiectele vor fi reevaluate după criza coronavirus
FOTO: arhivă

Consilierii locali au aprobat joi suspendarea agendelor prin care ar fi urmat să fie finanțate cu 15 milioane de lei, din bugetul local, proiecte culturale, de tineret și sport. Agenda Sportivă și cea Comunitară au fost suspendate înainte de semnarea contractelor de finanțare iar Agenda Culturală va fi analizată și modificată în funcție de măsurile impuse după criza coronavirus.

Având în vedere instituirea stării de urgență, pe întreg teritoriul României, ca urmare a pandemiei de coronavirus, Consiliul Local Sibiu a aprobat, joi, suspendarea Agendelor Sportive și cea a Comunității și de Tineret.
Pe Agenda Sportivă, au fost selectate, în martie, 59 de proiecte, care ar fi urmat să primească 6,57 milioane de lei iar pe Agenda Comunității și de Tineret, 589.000 de lei erau alocați pentru 31 de proiecte. Ambele proiecte au fost suspendate, joi, în ședința de Consiliu Local, până la încheierea stării de urgență.
În raportul privind punerea în executare a hotărârilor ce privesc desfășurarea evenimentelor aferente Agendei Sportive și Agendei Comunității și de Tineret, este precizat faptul că, beneficiarii finanțărilor nerambursabile vor trebui să refacă proiectele și implicit bugetele.
”După încetarea stării de urgență, beneficiarul finanțării nerambursabile care dorește implementarea proiectului aprobat prin HCL 125/2020 și HCL 126/2020,  va depune proiectul, inclusiv bugetul, refăcut și adaptat în conformitate cu evoluția pandemiei Covid-19 și a actelor normative în vigoare”, scrie în raport.
Comisiile de evaluare și selecție a proiectelor, aferente celor două agende ale municipiului Sibiu, se vor întâlni, cel putin o dată pe lună, pentru reanalizarea propunerilor de proiect adaptate.
Proiectele care ar fi trebuit să aibă loc în perioada martie – mai, nu mai pot fi reprogramate și realizate cu finanțare nerambursabilă de la municipiul Sibiu, în anul 2020.

Ultima oră

Comentariul meu