Un medic de familie din Alțâna, infectat cu coronavirus - Localnicii sunt îngrijorați

Un medic de familie din localitatea Alțâna este infectat cu noul coronavirus. Localnicii sunt îngrijorați că printre ei ar mai putea fi și alți oameni bolnavi, deoarece medicul ar fi consultat mai mulți pacienți din localitate. Autoritățile spun că este o anchetă epidemiologică în desfășurare și că se vor lua măsurile necesare.

Mai mulți localnici reclamă faptul că nu s-au luat măsuri de izolare a celor care au intrat în contact cu medicul de familie, infectat cu coronavirus.

„Nu vrem ca Alțâna să fie următorul focar de COVID-19. Medicul de familie e internat în spital cu COVID, iar asistenta lui merge zilnic la cabinet”, ne-a scris un localnic îngrijorat.

Altul spune că medicul a consultat bolnavi și în Alțâna și la spitalul din Agnita și se teme că numărul infecțiilor cu coronavirus ar putea crește dacă nu se iau măsuri de izolare la timp.

„Domnul doctor, până să afle că e bolnav, făcea ture și la Urgențe, în Agnita, la spital. Nu știu de ce nu se respectă nimic aici în comună și nu sunt izolați cei care s-au întâlnit cu el. Avem copii, nepoți și ne este frică. Deja am avut 2 cazuri în Alțâna. Din cauza unor incostienți nu trebuie să suferim toți”, ne-a scris acesta.

Prefectura Sibiu a anunțat, marți, că printre cadrele medicale infectate în județul Sibiu, se află și un medic de familie.

„Conform datelor oferite de Direcția de Sănătate Publică Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent, au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 un număr total de 51 de persoane din sistemul de sănătate. Marți, 28.04.2020 din totalul de 51, un număr de 34 de persoane sunt internate pe secția de Boli Infecțioase din cadrul SCJU Sibiu, fiind monitorizate și sub tratament specific, iar un număr de 17 persoane au fost declarate vindecate și externate. (…) În ceea ce privește Medicina Familiei, 1 medic a fost confirmat cu SARS-CoV-2”, a transmis, marți, Prefectura Sibiu.

În ceea ce privește măsurile luate în localitate, reprezentanții Prefecturii spun că așteaptă concluziile anchetei epidemiologice.

„În cazul medicului de familie, ancheta epidemiologică este în desfășurare. De îndată ce se vor stabili primele concluzii vă vom informa”, transmite Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu