ajutor de urgență pentru sibienii fără venituri - primăria le dă mâncare și produse de igienă
FOTO: arhivă

Persoanele singure și familiile din Sibiu care au venituri sub 530 de lei vor primi produse alimentare și de igienă. De asemenea, persoanele de peste 100 de ani din municipiu, aflate într-o situație deosebită, dar și veteranii de război vor fi ajutați. Sumele necesare acordării acestor ajutoare de urgență vor fi suportate din bugetul local.

Ajutor pentru persoanele de peste 100 de ani din Sibiu
Persoanele vârstnice, cu vârsta egală sau mai mare de 100 de ani, aflate într-o situație deosebită, cu domiciliul în municipiul Sibiu, vor primi un ajutor anual, potrivit unei Hotărâri de Consiliu Local.

„Cuantumul ajutorului, prevăzut la alin. 1, este echivalent cu salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, prevăzut cu actele normative în vigoare la data acordării”, se arată în Hotărâre.

Bunuri pentru veteranii de război
Veteranii de război și văduvele de război vor primi, de asemenea, două ajutoare anuale, constând în bunuri, cu ocazia sărbătorilor de Paști și de Crăciun. Valoarea ajutoarelor va fi stabilită prin Dispoziție a Primarului Municipiului Sibiu.

Ajutor de urgență pentru sibienii fără venituri
Persoanele singure și familiile cu risc de marginalizare socială sau în situație de marginalizare socială, cu un venit net lunar pe membru de familie, respectiv persoană singură, în sumă de până la 530 de lei, vor primi ajutor de urgență de la Primăria Sibiu. Ajutorul constă în produse alimentare și de igienă.

„Cuantumul ajutorului de urgență constând în produse alimentare, este în sumă de 12 lei/zi/ persoană, luând în calcul alocația zilnică de hrană stabilită prin H.G. nr. 903/2014, iar cel constând în produse de igienă este în sumă de 40 lei/lună/persoană adultă, respectiv 20 lei/lună/copil”, se arată în Hotărârea de Consiliu Local.

„Având în vedere faptul că persoanele vârstnice se află într-o situație de vulnerabilitate datorită vârstei, stării de sănătate, creșterii progresive a costurilor alimentelor și medicamentelor și a cheltuielilor cu întreținerea locuinței și luând în considerare evoluția situației epidemiologice determinată de răspândirea coronavirusului la care persoanele vulnerabile social sunt mult mai expuse, iar numărul persoanelor aflate în risc de marginalizare socială, persoane cu handicap, persoane singure sau persoane vârstnice care nu au familie sau nu se află în întreținerea unei persoane obligate la aceasta, nu se pot gospodări singure sau necesită îngrijire specializată, nu realizează venituri proprii sau acestea nu sunt suficiente pentru asigurarea îngrijirii necesare, se află în imposibilitatea de a-și asigura nevoile sociomedicale, datorită bolii ori stării fizice sau psihice, familii și persoane singure cu copii nu realizează venituri proprii sau acestea nu sunt suficiente pentru asigurarea traiului zilnic, care se adresează direcției noastre, este în creștere, iar autoritatea locală poate asigura, în regim de urgență, acordarea de produse alimentare/ masă la cantină, în condițiile prevederilor art.6 alin.2 din Legea nr. 208/1997 privind cantinele de ajutor social numai pentru o perioadă de 7 zile. Și, ținând cont de faptul că situațiile excepționale existente și cele care vor mai apărea, pot persista mai mult de 7 zile, propunem acordarea unui ajutor de urgență”, se mai arată în Hotărârea de Consiliu Local.

Ajutorul de urgență va fi acordat prin intermediul Centrului Cantina Municipiului Sibiu, în baza solicitărilor telefonice, prin e-mail sau fax primite direct și prin intermediari, coroborat cu verificarea efectuată de către personalul de specialitate din cadrul Direcției Asistență Socială.

Ultima oră

Comentariul meu