primele cazuri de coronavirus la spitalul de psihiatrie din sibiu - un medic și o asistentă sunt infectați

Alertă epidemiologică la Spitalul de Psihiatrie “Dr. Gheorghe Preda”, după ce o asistentă medicală și un medic au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus. Cele două cadre medicale au fost internate în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu și primesc acum tratament și îngrijiri medicale de specialitate.

Primul cadru medical confirmat pozitiv cu COVID 19, la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu, a fost o asistentă medicală din secția pentru adulți. Aceasta ar fi intrat în contact și cu alți colegi, care vor sta 14 zile în izolare și vor fi monitorizați de medicii de familie.

Al doilea caz confirmat este cel al unui medic din secția pentru copii. Acesta a consultat copiii internați și a intrat în contact cu mai multe cadre medicale din spital.

“Domnul doctor a venit la muncă  nestingherit, nu a purtat mască de protecție, nu a purtat mănuși de protectie, ba mai mult s-a plimbat prin toate saloanele mai ceva ca la promenadă, punând în pericol viața copiilor bolnavi și a colegilor de breaslă. Nu înțelegem de ce oamenii simpli sunt obligați să poarte măști și mănuși în spațiile închise și medicii și cadrele medicale NU. În urma aflării veștii că este bolnav, nu s-a luat nicio măsură pe secție, nu s-a testat nimeni motivându-se lipsa de teste ba, mai mult, personalul este chemat la muncă fără dezinfectarea saloanelor”, spune, sub protecția anonimatului,  un cadru medical din același spital.

Direcția de Sănătate Publică Sibiu face anchetă epidemiologică pentru identificarea tuturor persoanelor cu care au intrat în contact medicul și asistenta și, în urma anchetei, vor dispune măsurile necesare pentru a preveni răspândirea virusului Sars CoV – 2.

Spitalul asigură servicii medicale de psihiatrie adulți și copii, neurologie pediatrică și recuperare neuromotorie copii, în sistem ambulator, semiambulator (secții de zi) și staționar.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Menegerul spitalului. ne da echipament cu porția pe semnătura. vrea să ne taie. din zilele de concediu face economie sa. De-a bine la consiliu că infirmier nu am voie sa folosesc mai multe mănuși daca. schimb. mănușile. trebuie sa spun de ce le-am schimbat. Am tot scris dar nu ia nimeni nicio măsură rușine conduceri și comitetului director cum sa tai. din zile. de concediu la oameni. Că sa faci economie la consiliu județean

  2. Pe cretinul ăla de doctor nu-l anchetează nimeni pentru răspândirea cu bună știință a bolii? “A venit puțin răcit”