FOTO: Copil bătut cu bestialitate de paznicii unui magazin din Sibiu - „M-au lovit cu pumnii și picioarele până la sânge”

Un adolescent din Sibiu, în vârstă de 16 ani, a fost bătut cu bestialitate, în cursul zilei de luni, de doi bărbați, în incinta unui magazin din zona Cedonia. Băiatul are acum nevoie de șase zile de îngrijiri medicale. Poliția a fost sesizată în acest caz, iar în funcție de gravitatea rănilor suferite, bătăușii pot fi cercetați chiar pentru tentativă la omor. 

Copil de 16 bătut cu pumnii și picioarele până la sânge
Samuel, un copil de 16 ani din Sibiu, a fost bătut, ieri, în magazinul Profi din zona Cedonia din Sibiu, de doi indivizi. Băiatul spune că agresorii sunt agenții de securitate ai magazinului. Adolescentul a fost bătut fiindcă, în urmă cu o lună, a furat din respectiva locație.

„Acum o lună și ceva am furat din acel magazin, cam de o sută de lei. Îmi pare rău, regret și știu că a fost o prostie. A fost pentru prima și ultima dată. Atunci m-au prins, m-au dus la poliție și l-au chemat pe tatăl meu. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate. Din acel moment și până atunci, eu m-am mai dus la cumpărături acolo. Mereu am primit insulte de la angajați. Însă ieri am fost bătut rău”, spune Samuel.

Băiatul povestește că, ieri, în momentul în care a achitat cumpărăturile și a vrut să plece, paznicul magazinului a blocat ușile și a chemat „întăriri”. Au venit două persoane care l-au dus într-o încăpere din magazin și l-au bătut până la sânge, cu pumnii și picioarele.

„Ieri am mers la Profi cu niște prieteni să facem cumpărături. Am plătit ce am luat, nu am furat nimic, și când să ies, au închis ușile. Mai erau clienți în magazin, toți se uitau la noi. Eu i-am zis paznicului să deschidă ușa ca să plec și el mi-a spus că are ordine de mai sus să nu mă lase. După cinci minute a venit o mașină din care au coborât doi oameni. Amândoi masivi, cu tatuaje, unul dintre ei arăta ca un interlop. Au venit la noi și au întrebat <<ăștia sunt ăia?>> și ne-au băgat într-o cameră pe mine și încă doi prieteni. Sora mea era cu mine și au scos-o afară. Ne-au dus în cameră și au început să dea în mine. Le-am zis să nu ma mai lovească, că nu pot să respir, că am bronșită astmatică. M-au pus pe jos și mi-au dat cu picioarele în piept. Au dat și în prietenii mei, deși ei nu aveau nicio treabă, ei nu au furat niciodată… Ne-au obligat să spunem că am furat, ne-au făcut poze, ne-au înregistrat. Eu eram plin de sânge. După ce m-au bătut m-au pus să mă spăl, ca să nu mă vadă oamenii din magazin când ies. M-au obligat să dau mâna cu ei când plec, ca să nu pară că m-au bătut”, povestește copilul de 16 ani. FOTO: Copil bătut cu bestialitate de paznicii unui magazin din Sibiu - „M-au lovit cu pumnii și picioarele până la sânge”

Samuel spune că agresorii aveau tricouri inscripționate cu „security”, iar unul dintre ei a pretins că lucrează la Poliție. Băiatul spune că nu i-a mai văzut niciodată pe bătăuși.

„Când am ieșit afară am plâns. M-au lovit tare, dar am suportat durerea. Am plâns de nervi. Nici tata nu dă în mine și mă bat niște necunoscuți?”, spune Samuel.

Băiatul are nevoie de mai multe zile de îngriji medicale
După cele întâmplate, Samuel l-a sunat pe tatăl său, iar acesta a sunat la Ambulanță și la Poliție. A fost dus la Spitalul Luther și, potrivit certificatului medico-legal, are nevoie de 5-6 zile de îngrijiri medicale. Astăzi însă s-a simțit rău. Are dureri de cap și abia dacă poate să respire.

„Mă doare constant în piept, mă dor și coastele când respir. Am vânătăi pe piept, urme roșii de la lovituri, am buza spartă. O să merg să-mi fac și un tomograf azi”, spune Samuel. FOTO: Copil bătut cu bestialitate de paznicii unui magazin din Sibiu - „M-au lovit cu pumnii și picioarele până la sânge”

Poliția face cercetări în acest caz
„La data de 27 aprilie a.c., în jurul orei 15,50, prin apel 112, un sibian a sesizat polițiștii Secției 1 Poliție Urbană Sibiu în legătură cu faptul că fiul său, în vârstă de 16 ani, și doi prieteni de-ai acestuia au fost loviți de patru persoane, în zona Cedonia, din municipiul Sibiu. La fața locului au fost identificate atât victimele, cât și presupușii agresori. Un echipaj medical aflat în zonă în momentul producerii agresiunii i-a acordat îngrijiri medicale fiului apelantului. În prezent, la nivelul Secției 1 Poliție Urbană Sibiu se fac cercetări în vederea stabilirii situației de fapt și încadrării juridice a faptei”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

În funcție de gravitatea rănilor suferite, agresorii pot fi cercetați chiar pentru tentativă la omor.

Reprezentanții Profi Cedonia spun că băiatul nu a fost bătut
Reporterii Ora de Sibiu au luat legătura, telefonic, cu reprezentanții magazinului Profi din zona Cedonia. Aceștia spun că băiatul nu a fost bătut.

„E vorba despre niște recidiviști. Au fost recalcitranți cu colegii, au vorbit în țigănește și au vrut să sară la bătaie. Colegii mei i-au sunat pe responsabilii de securitate, pe cei de la intervenții. Au intrat cu ei în birou și au discutat. Colegii din magazin spun că nu auzit zgomote. Dacă era să îi bată, am fi auzit gălăgie. Au ieșit calmi cu toții din birou”, spune șefa de magazin.

Ultima oră

Participă la discuție

12 Commentarii

  1. Cioroii in Romania au numai drepturi.Pot sa fure sa ne aduca coronavirusul de unde au fost la cersit si furat.Poate nu au auzit inca de ghetouri.Acolo ar trebui sa fie locul lor.

  2. Ce bestialitate alea de pe buza sunt afte sa mearga la doctor sa ii prescrie un tratament saracu :))))

  3. Sa plangem impreuna pentru viitorii criminali. Si de la noi au furat. Asta ca scapa usor de fiecare data. Avem o legislaie care sprijina astfel de fenomene, din pacate.

  4. Un hot nenorocit, care fura in fiecare zi din Profi. Păcat că nu i-au rupt oasele. Un articol de CC

  5. Săracul copil , ” batut cu bestialitate”… Dupa parerea mea nu i-au dat destul. M-am confruntat si eu cu astfel de cazuri. Negrul din imagine , să nu îi zic ” cioară” ca să nu dau în discriminare, pozează în victimă după ce e prins la furat. Ia auziți ce spune…” am furat pentru prima oară acum o lună și am recunoscut”… și unii îl cred pe cuvânt. Hai să fim serioși. Din partea mea agenții…” pe care scria security” au 10 like-uri. Țineți-o tot așa băieți , bravo.

  6. las, sa-i bata pana le iese pe ochi si pe urechi. Exista o categorie de ”cetateni” care au doar drepturi, nu si obligatii. Ei te scuipa, te injura, te fura sau te omoara, dar nu cumva sa-i tratezi ”pe limba lor” ca-i discriminezi sau abuzezi. A naibii democratie…

  7. Articolul pare mult prea umflat. Cuvantul „bestialitate” sta foarte departe de realitate, cel putin dupa pozele publicate. Ranile pe buze, cele din poze, nu indica bestialitate, pe piept eu nu vad altceva in afara tatuajului „copilului” de 16 ani.
    Eu am fost batut cu bestialitate DOAR CU PALMA si n-am avut voie sa ma duc la scoala timp de doua saptamani, pe drept, ca sa nu vada nimeni urmele pe fata si pe maini. Va asigur, ca „bataia cu bestialitate” nu asa arata. Atunci sa nu vorbim despre lovituri descarcate cu pumnii si picioare de catre 3-4 persoane care lovesc din ura.
    Cei care fac astfel de cruzime nu se afla la vedere, nu sunt angajati la o firma ca Profi, dar cei care sunt angajati acolo cu un salar minim pe economie nu cred ca vor sa riste pierderea locului de munca, fara ca actiunile lor sa fie justificate.
    am rude care lucreaza ca director unui magazin si intr-adevar cei care incearca sa fura sunt dusi in in birou de unde se monitorizeaza magazinul prin camere de filmat. Acolo le arata faptasilor ce s-a filmat si omul n-are decat sa recunoasca.
    Sa nu ma intelegeti gresit, nu e in regula sa fii batut intr-un spatiu public de catre straini in nici un fel, daca intr-adevar au facut in nici un caz nu trebuie tratat ca tentativa de omor. Asta este o exagerare orbitanta si o acuzare foarte serioasa din parte autoritatilor. O rana pe buza nu este foarte putin.
    Credibilitatea cuvintelor „copilului” pe o scara 1 – 10 este intre 0 -si 1 unde s-ar putea sa fie si adevarul.
    Concluzia este ca „copilul ” este victima care este total inocent, fragil dar tatuat care este batut prin surprindere cu bestialitate de 3 barbati angajati Profi care s-au gandit sa-i descarce ura pe random people, pe nedrept intr-un spatiu public, ziua.
    Sa fim seriosi!

  8. Foarte bine toate ciorile care fura trebuie anihilate, bani de medicina are dar de cumpărături nu

    1. Exagerat la maxim articolul, nu sunt de acord cu violenta, dar unde vedeți voi bătaia cu bestialitate. Băiatul a fost recunoscut ca fiind un client fidel al magazinului , mai bine spus un ,,hoț ”
      Cum apare unul sifonat săriți sa-l ridicați în slavi, dar cu păgubiți cum rămâne?
      Va spun eu, ramanem cu paguba
      Zi bună!