trei străzi din șelimbăr vor fi reabilitate în următoare perioadă

Lucrări în valoare totală de aproximativ 2,5 milioane de lei sunt la stadiul de studiu de fezabilitate, urmând să primească votul consilierilor locali la ședința din această lună, pentru a trece în următoarele etape: licitație și construcție.

Documentația tehnico-economică – faza Studiu de Fezabilitate – pentru extinderea rețelei de apă-canal pe strada Doamna Stanca va costa 603 mii lei, urmând să fie montați trei hidranți și patru canale și țevi în lungime de 240 de metri. ”În prezent, pe zona studiată există rețele de apă-canal, dar nu pot deservi toată zona studiată, respectiv ultimele construcții aflate în dezvoltare. Necesitatea investiției reiese din faptul că viitoarele locuințe aflate în curs de dezvoltare nu vor putea fi branșate la rețeaua de apă canal, deoarece acestea trebuie prelungite până în dreptul ultimei parcele pe care sunt construcții aflate în derulare”, se arată în referatul de aprobare al proiectului de hotărâre.

Modernizarea străzii Salcâmului este estimată la un cost de 1,047 milioane lei, cu TVA inclus. Suprafața totală este de 1.397 de metri pătrați, lungimea totală este de 204 metri, lățimea este de 5,50 m, iar lățimea trotuarului este cuprinsă între 0,6 și 0,8 metri. În total, suprafața carosabilului este de 1.000 metri pătrați, iar suprafața trotuarelor este de 235 metri pătrați. Pe stradă vor fi instalați opt stâlpi de iluminat. ”Starea actuală a străzii este necorespunzătoare pentru o circulație care trebuie să se desfășoare în condiții de siguranță și confort și nu este adaptată necesităților cetățenilor, se precizează în referatul de aprobare al proiectului de hotărâre.

Amenajare acces strada Țebea, este o lucrare estimată la 917,153 mii lei cu TVA inclus. Suprafața părții carosabile este de 911 mp, suprafața trotuarelor este de 346 metri pătrați, lungimea totală a străzii este de 162 de metri, iar lățimea părții carosabile este de 5,50 metri. Lățimea trotuarelor nu poate fi mai mică de un metru. Vor fi instalați 14 stâlpi de iluminat, iar rețeaua de apă și canalizare va avea trei cămine de vizitare și doi hidranți.

Ultima oră

Comentariul meu