o mamă din sibiu și fetița de 3 ani nu au ce mânca - haideți să le ajutăm

Pandemia de coronavirus ne-a schimbat viețile complet tuturor. Ne-am văzut nevoiți să rămânem în case și, neputincioși, am acceptat că asta este singura armă în lupta cu virusul. Ne-am acomodat cu greu să nu facem nimic și, cu siguranță, tuturor ne lipsesc o groază de lucruri. Plimbările prin parc, limonada băută la o terasă în centrul orașului, îmbrățișările și saluturile și chiar și timpul petrecut, în trafic, până la serviciu. În toată această nebunie provocată de virus, am început să ne plângem că ne plictisim între patru pereți și că viețile noastre par lipsite de sens. Însă în lume sunt lucruri mult mai importante. Am luat o pauză și poate că e bine. Poate că aveam nevoie să punem stop pentru câteva săptămâni și să ne mai liniștim puțin. Poate că acesta este momentul să ne gândim mai mult la cei din jurul nostru și să-i ajutăm cum putem.

S-au schimbat multe lucruri în jurul nostru. Mulți dintre noi am fost trimiși acasă de către angajatori și ne-am văzut nevoiți să ne restrângem cheltuielile. La fel de mulți sunt însă și oamenii care sunt îngrijorați că ziua de mâine nu va aduce nimic pe mese. ACUM este momentul să îi ajutăm pe cei mai puțin norocoși dintre noi.

Șamu Monica este o sibiancă care locuiește alături de fiica ei, Anais, în vârstă de trei ani, în cartierul Gușterița din Sibiu. De când a fost instituită starea de urgență, femeia nu a mai avut posibilitatea să meargă la muncă. Viața ei a fost grea și înainte de pandemie. Muncea cu ziua, acolo unde era chemată, și câștiga câțiva bănuți pentru a putea să-i pună ceva pe masă fiicei ei. Avea griji și în urmă cu o lună, dar acum s-au înmulțit. De când nu mai are unde să-și câștige pâinea, Monica abia dacă își mai permite să-i dea fetiței de mâncare.

„Eu am muncit înainte. Mergeam cu ziua, la unul și la altul. Aduceam un ban să pun ceva pe masă. Stau singură cu fata și acum abia dacă ne mai descurcăm. Avem noroc că ne mai ajută vecinii”, ne-a spus Monica. o mamă din sibiu și fetița de 3 ani nu au ce mânca - haideți să le ajutăm

Femeia nu își dorește nimic mai mult decât să aibă mâncare. Nu vrea s-o pună înfometată la culcare pe micuța ei.

Sibienii cu suflet mare le pot ajuta în această perioadă grea. Monica locuiește în Sibiu, în cartierul Gușterița, pe strada Măceșului, numărul 10. Cine dorește, o poate contacta la numărul de telefon 0743 904 929.

Ultima oră

Comentariul meu