a murit mircea mureșan, unul dintre cetățenii de onoare ai județului sibiu

Regizorul de film Mircea Mureșan, unul dintre cetățenii de onoare ai județului Sibiu, s-a stins din viață. Acesta avea 91 de ani.

Consiliul Județean Sibiu transmite condoleanțe familiei regizorului.

„Primim cu tristețe vestea că domnul Mircea Mureșan, unul dintre cetățenii de onoare ai județului Sibiu s-a stins din viață și transmitem condoleanțe familiei, în special doamnei Rodica Mureșan. Păstrăm amintiri frumoase cu familia Mureșan, prezentă la Consiliul Județean Sibiu cu ocazia înmânării titlului de cetățean de onoare al județului nostru regizorului Mircea Mureșan, în anul 2017. a murit mircea mureșan, unul dintre cetățenii de onoare ai județului sibiu

Am trăit, împreună cu consilierii județeni, momente minunate preț de câteva ore în care am fost seduși de acest om absolut distins și cald care ne-a purtat prin istoria cinematografiei românești, ne-a dezvăluit cum s-au născut filmele care l-au consacrat și a depănat cu noi amintiri din perioada cât a stat la Sibiu. Putem în aceste zile de stat în casă, să ne amintim de Mircea Mureșan vizionând din filmele pe care le-a regizat”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Sibiu. a murit mircea mureșan, unul dintre cetățenii de onoare ai județului sibiu

Mircea Mureșan s-a născut la Sibiu, Debutează în film după absolvirea în 1955 a IATC și dobândește consacrarea cu Răscoala (1965), film premiat la Festivalul de la Cannes 1966. Filmul a primit „Prix de la Premiere Oeuvre” și a fost nominalizat la Palme d’Or. De asemenea, cu drama „Baltagul” s-a aflat în selecţia Festivalului de la Veneţia din 1969.

Multe dintre filmele pe care le-a regizat sunt comedii, gen în care a excelat. Printre acestea se numără „Toamna se numără bobocii” (1961), „Miss Litoral” (1991), „A doua cădere a Constantinopolului” (1994), „Sexy Harem Ada-Kaleh” (2001).

În afară de serialul de succes „Toate pânzele sus”, Mircea Mureşan a mai regizat o altă producţie TV foarte populară, „Lumini şi umbre” (1980 – 1981). În perioada 1974 – 1989, Mircea MUreşan a fost vicepreşedinte al Asociaţiei Cineaştilor din România(ACIN)  Pentru serviciile aduse cinematografiei românești, Mircea Mureşan a fost distins cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler.

Ultima oră

Comentariul meu