video: directorul piețe sibiu - „parcarea subterană de la piața cibin nu se mai face”
FOTO; arhivă

Directorul Piețe Sibiu SA, Teodor Birț, a declarat, în cadrul emisiunii Interviuri pe Față, că parcarea subterană de la piața Cibin nu se va mai construi. Acesta spune că e nevoie de o soluție pentru a gestiona problema parcărilor în zona pieței. 

„Ce pot să vă spun, pe surse, parcarea subterană de la piața Cibin nu se mai face. Dar, evident, piața Cibin are nevoie urgentă de o altă față și e clar că un alt amănunt important acolo sunt locurile de parcare și trebuiesc găsite soluții și în acest sens. Problema este destul de complicată. Nu este de nerezolvat, căci soluții se vor găsi. Dar trebuiesc găsite soluții atât pentru cei care lucrează în ăiață, cât și pentru cei care vin să cumpere din piață. Gândiți-vă că piața Cibin are un număr destul de mare de chiriași, de asemenea, mesele pe care vând comercianții și producătorii sunt destul de multe, astfel încât, numai dacă am face o socoteală simplă, la câte locuri de parcare ar trebui pentru acești oameni ne-am da seamă că ce e în jurul pieței este foarte puțin. Dar sunt convins că Primăria va găsi soluții bune”, a declarat Teodor Birț, directorul Piețe Sibiu SA.

YouTube video

Despre amenajarea unei parcări subterane la piața Cibin se vorbea din 2018. Pe atunci, municipalitatea menționa că aceasta ar urma să aibă inclusiv stații de încărcare pentru autobuze și mașini electrice. Suprafața destinată parcării era de peste 8.000 de metri pătrați și ar fi avut o capacitate de circa 500 de locuri. „Terenul este situat în municipiul Sibiu în Piața Cibin în apropierea malului drept al râului Cibin. Suprafața de teren amenajat este de circa 9.000 de metri pătrați. Accesul la teren se va face din Strada Malului, Strada Turnului, Strada Morilor Strada Măsarilor’’, se arătă în caietul de sarcini, în vara anului 2018. Detalii despre proiectul parcării AICI.

Schimbări la piața Cibin
Teodor Birț spune că, anual, hala de la Piața Cibin este folosită doar de două ori pe an. În acest sens, este nevoie de câteva schimbări.

„Hala nu mai este atât de solicitată. În această perioadă sunt solicitări pentru carne de miel, respectiv brânză, ea nu funcționează la capacitate maximă. Din acest punct de vedere ar trebui gândit altceva acolo, pentru că ea a fost construită acum mai bine de 15 ani, când solicitarea de locuri pentru vânzarea acestor produse era mult mai mare. Trebuie să ne adaptăm la ce se cere. E păcat să ține o suprafață așa mare și s-o folosim doar o săptămână, două pe an”, a mai spus directorul Piețe Sibiu.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Imi pare bine ca doamna primar ne tot ameninta cu fel de fel de proiecte (parcare piata Cibin, piscine, subtraversari zona teatru, o noua locatie pentru teatru, centura zona de vest), si uite asa trece un mandat. Si mai vrea sa ne mai amageasca inca unu…