situația testelor pentru coronavirus la spitalul județean din sibiu - "nu este nicio criză"
FOTO: Getty Images

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, Cornel Benchea, spune că spitalul poate testa deocamdată, în condiții optime, bolnavii suspecți de coronavirus. Miercuri, spitalul a mai primit un lot de 800 de teste pentru COVID – 19 și sunt așteptate și alte transporturi în zilele următoare.

„Ieri, mai aveam 35 de teste dar astăzi am mai primit încă 800. Avem deocamdată suficiente, nu putem vorbi de o criză de teste. Cele pe care le avem în stoc acum, ne ajung pentru o săptămână. Dar am facut deja mai multe comenzi și ar trebui să primim și în zilele următoare, de la București”, a explicat pentru Ora de Sibiu, Cornel Benchea, managerul Spitalului Județean Sibiu.

Peste 1.200 de teste pentru COVID-19 au fost efectuate în județul Sibiu de la începutul pandemiei. Mai bine de 740 dintre acestea au ieșit negative.

„În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost efectuate un număr de 1207 de teste, din care, astăzi 21 aprilie, 746 sunt negative. În ceea ce privește numărul de persoane confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, în județul Sibiu sunt 182 de persoane confirmate pozitiv”, informează Prefectura Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu