Spitalul Orășenesc Cisnădie va fi modernizat - Cum va arăta noul Ambulatoriu
Sursa: Facebook Gheorghe Huja - Primarul orasului Cisnadie

Bolnavii din Cisnădie şi localităţile apropiate vor beneficia anul viitor, de un spital modernizat, dotat cu aparatură nouă. Primarul Gheorghe Huja a făcut marți publică prima imagine cu Ambulatoriul spitalului după modernizare.

Prin proiectul ”Reabilitare și dotare cu aparatură medicală a Ambulatoriului integrat de specialitate din cadrul Spitalului Orășenesc Cisnădie” este propusă modernizarea construcției din anul 1940, unde funcționează ambulatoriul actual și care este realizată mixt, din zidărie și beton, cu șarpantă dulgherească. Asta, deoarece clădirea a fost realizată inițial pentru a avea funcțiunea de locuință și nu exista o legătură directă cu clădirea spitalului.

Până pe 30 iunie 2021, se vor crea spații moderne pentru ambulatoriul de specialitate și laboratoarele care îl deservesc, pe o suprafață de 1.912 mp, iar clădirea în ansamblu va asigura fluxurile medicale necesare, concomitent cu conectarea tuturor utilităților și instalațiilor necesare în noua construcție, ce va beneficia și de un sistem de management energetic.
Valoarea totală a proiectului este de 19.700.660,07 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile alocate de MDRAP, în calitate de Autoritate de Management, este de 10.486.735,00 lei, respectiv 98,00% din valoarea eligibilă a proiectului (peste 2,25 milioane euro), tinand cont si de valoarea neeligibila din cererea de finantare, in suma de 8.999.910,07 lei, inclusiv TVA.
Primarul Cisnădiei, Gheorghe Huja, a prezentat, marți, prima imagine cu Ambulatoriul spitalului pe pagina sa de socializare, însoțită de următorul mesaj:

„Așa va arăta noul Ambulatoriu din cadrul Spitalului Orășenesc Cisnădie!
Proiectul presupune reabilitarea clădirii existente, dar și extinderea cu o clădire nouă, similară ca volum, dar modernă ca estetică.
Ca urmare a acestor lucrări, în aceste două clădiri urmează a fi amenajate o serie de cabinete de specialitate: chirurgie generală, medicină internă, pediatrie, obstetrică-ginecologie, ORL, neurologie, cardiologe, oftalmologie și psihiatrie. Toate aceste cabinete, alături de laboratoarele de analiză medicală, radiologie și imagistică medicală, urmează să fie dotate și cu echipamentele necesare.”

Ultima oră

Comentariul meu

Publică