șaptesprezece angajați ai fabricii raguse din cisnădie au coronavirus - toți sunt internați în spital
FOTO: ARHIVĂ

Direcția de Sănătate Publică continuă ancheta epidemiologică de la facrica de produse medicale Raguse, din Cisnădie. Fabrica a fost pusă în carantină, în Vinerea Mare și rămâne închisă până pe 30 aprilie. Zeci de angajați au fost testați pentru COVID 19, iar 17 dintre teste sunt pozitive.

17 dintre angajații de la Raguse, testați pentru COVID 19, au primit rezultate pozitive și sunt internați în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

„În ceea ce privește situația personalului de la fabrica de produse medicale din județul Sibiu, conform ultimelor date raportate de Direcția de Sănătate Publică, astăzi, 20.04.2020, ora 14:00 avem un număr total de 17 persoane confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2. Toate cele 17 persoane se află în acest moment internate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, sub tratament specific și fiind atent monitorizate. Nu a mai fost înregistrat nici un deces din rândul personalului fabricii. Pe măsură ce vom avea noi informații despre această situație aceste vor fi comunicate în cel mai scurt timp”, transmite Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Instituției Prefectului Județului Sibiu.

Angajații fabricii Raguse Medizinische Produkte Romania SRL din Cisnădie, care produce echipamente medicale, au intrat în carantină la domiciliu, în Vinerea Mare. Măsura a fost dispusă de către Direcția de Sănătate Publică, după ce o angajată de 50 de ani a murit de coronavirus.

„În ceea ce privește situația de la fabrica de produse medicale Raguse Medizinische Produkte Romania SRL precizăm faptul că pentru tot personalul acesteia s-a dispus măsura izolării la domiciliu. Pentru persoanele care au prezentat simptome specifice COVID-19, aceștia au fost consultați de personalul SAJ Sibiu și ISU Sibiu, iar în urma intervențiilor au fost transportați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, unde au fost internați. Momentan se află sub observație iar după caz sub tratament specific”, a transmis, vineri, Prefectura Sibiu.

Angajații fabricii, aproape 300 de oameni, au intrat în carantină împreună cu familiile lor, până pe data de 30 aprilie.

Ultima oră

Comentariul meu