peste 1000 de persoane testate până acum la sibiu de covid 19
FOTO: Getty Images

Potrivit ultimelor informații transmise de Prefectură, la Sibiu s-au făcut până acum 1049 de teste pentru identificarea infecțiilor cu SARS – COV – 2. În total, avem 177 de sibieni infectați cu noul coronavirus la nivelul județului Sibiu.

Până acum, au fost identificate două focare de infecție în județ – unul în Turnișor, într-o comunitate de rromi și unul, mai recent, în Cisnădie, la fabrica de echipamente medicale Raguse.

Creșterea numărului de teste vine după ce linia de biologie moleculară de la Spitalul Județean s-a automatizat.

„Laboratorul a fost dotat cu un extractor automat care crește capacitatea de testare cu 48 de teste pe zi. Prin urmare se estimează că în prezent se pot realiza între 80 -120 de teste, în funcție de ture, program și disponibilitatea kiturilor de extracție automată”, a explicat Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Cel de-al doilea laborator din Sibiu,  din cadrul Spitalului Clinic de Pediatrie, are o capacitate de maximum 40 de teste pe zi.

Autoritățile au anunțat că până luni, 20 aprilie, au fost efectuate 1049 de teste pentru SARS-CoV-2. Dintre persoanele depistate cu coronavirus în Sibiu, 15 au murit.

Ultima oră

Comentariul meu