avrigul, pustiu de paști - patru localnici au fost confirmați cu coronavirus
Sursa: Primăria Avrig

A fost liniște la Avrig în prima și în a doua zi de Paști. Vestea că în comunitatea lor au fost confirmate patru cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, i-a făcut pe avrigeni să rămână în case duminică și luni.

Piețele și străzile centrale din Avrig, altădată pline de oameni, au fost goale în primele două zile de Paști. Localnicii au înțeles pericolul reprezentat de COVID – 19 abia după ce autoritățile locale au anunțat patru cazuri confirmate cu noul coronavirus.

Ultima actualizare a situației persoanelor înregistrate si monitorizate de către Primăriai orașului Avrig, ca masură de protecție impotriva COVID-19, a fost făcută duminică, în prima zi de Paști.

„În acest moment, pe raza UAT Avrig, se află 217 persoane izolate la domiciliu. 269 de persoane au efectuat cele 14 zile de izolare și au ieșit din monitorizare iar 4 persoane au fost confirmate pozitiv”, se arată într-o informare publicată de Primăria Orașului Avrig, pe pagina de socializare a instituției.

Trei dintre persoanele confirmate pozitiv cu COVID 19 pe raza UAT Avrig, provin din focarul de la Cisnădie, de la fabrica Raguse. Cea de-a patra este contact al unei persoane care lucra în aceeași fabrică și făcea dializă la un centru din Sibiu. Vestea bună este că, persoanele care au intrat în contact cu aceasta din urmă, care erau transportate cu aceeași mașină, la același centru de dializă din Sibiu, au fost testate și nu au coronavirus.

Autoritățile locale le recomandă avrigenilor să respecte prevederile ordonanțelor militare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus și să își limiteze cât mai mult posibil deplasările în această perioadă.

Ultima oră

Comentariul meu