foto: un băiețel de cinci ani are nevoie de noi - trebuie să facă urgent un transplant de celule stem
Sursa: Facebook

Părinții unui băiețel de cinci ani, bolnav de cancer, ne cer ajutorul. Au nevoie de cel puțin 25.000 de euro, pentru a-și salva copilul. Au strâns banii pentru transplantul de celule stem dar tratamentul de care acesta are nevoie, înainte și după operație, este extrem de costisitor. Băiețelul este la al doilea transplant și are șanse mari să se facă bine.

Acum doi ani a primit diagnosticul crunt

Eduard Munteanu, are 5 ani și jumătate și, de doi ani, trăiește mai mult prin spitale. În 2018, a fost diagnosticat cu neuroblastom, o formă agresivă de cancer, care îi afectează glandele suprarenale. Pe data de 1 martie 2019 a fost supus unei operații de transplant cu celule stem, care a reușit și, pentru o vreme, starea copilului s-a îmbunătățit. Operația a fost făcută în Turcia, la Istanbul, deoarece în țară, medicii români nu i-au dat nici o șansă de vindecare.

Boala a recidivat după un prim transplant

Opt luni mai târziu, Eduard a făcut un abces la o măsea și, potrivit medicilor, infecția a făcut ca boala să recidiveze.

„Totul era bine după operație. Am strâns cu greu banii necesari, cu ajutorul oamenilor și ne-am bucurat când medicii ne-au spus că va fi bine. În luna noiembrie a făcut un abces la o măsea și de atunci, boala a recidivat. Edy a trecut deja prin 11 chimioterapii. Este îngrozitor pentru un copil să trăiască numai pe paturi de spital. Nici nu mai știe să se joace”, a povestit pentru Ora de Sibiu, Mădălina Munteanu, mama lui Eduard.

Acum, Eduard trebuie să treacă printr-o nouă operație de transplant. De data aceasta, medicii îi vor transplanta celulele stem ale fratelui său mai mare, de 11 ani. Este internat de o săptămână la Istanbul și, înainte de transplant, medicii trebuie să îl stabilizeze. În prima zi de Paști a încheiat cea de-a 11-a tură de chimioterapie și se simte destul de slăbit.

Mii de oameni au donat bani pentru Eduard

Părinții au reușit să strângă până acum 60.000 de euro, banii necesari pentru operația de transplant. Pe lângă transplant, sunt însă multe alte cheltuieli cu tratamentul necesar până la operație și după aceea. Fiecare zi de spitalizare, costă 1000 de euro iar o pungă de trombocite, de care Eduard are nevoie o dată pe săptămână, costa 2.700 de lei.

 

foto: un băiețel de cinci ani are nevoie de noi - trebuie să facă urgent un transplant de celule stem foto: un băiețel de cinci ani are nevoie de noi - trebuie să facă urgent un transplant de celule stem

„Din păcate, banii colectați în prima parte a strângerii de fonduri pentru micuțul Eduard, nu au fost suficienți pentru acoperirea tuturor costurilor. Starea lui, din păcate, nu este foarte bună. De aceea, am decis să organizăm încă o strângere de fonduri care, sperăm noi, cu ajutorul Dumneavoastră și a lui Dumnezeu, să contribuim la vindecarea sa. În acest moment ar mai fi nevoie de minim 25.000 de euro, ca să putem acoperi toate costurile”, au scris părinții băiatului pe pagina de Facebook, unde au organizat o strângere de fonduri.

Eduard își dorește un iepuraș și un cățel

Eduard trăiește în Medgidia și a apucat să meargă la grădiniță doar în grupa mică. În toamnă ar fi trebuit să meargă la școală dar va amâna clasa pregătitoare cu cel puțin un an din cauza problemelor grave de sănătate.

„Eduard este convins că se va face bine. Spune mereu că atunci când vom merge acasă, vrea să îi cumpărăm un iepuraș adevărat și un cățel”, mai spune mama lui Eduard.

Putem să-i dăm lui Eduard o nouă șansă la viață

Cei care doresc să doneze pentru Eduard Munteanu, au la dispoziție următoarele conturi:

Contul Revolut
IBAN : GB61 REVO 0099 7099 4688 89
BIC : REVOGB21
Munteanu Madalina Elena
0763610490

Cont lei : RO81RZBR0000060015845049
COD SWIFT : RZBRROBU
Munteanu Madalina Elena

Cont euro : RO89RZBR0000060020039573
COD SWIFT : RZBRROBUXXX
Munteanu Florin Tiberiu

Cont PayPal :
madalina.calin.munteanu86@gmail.com

 

Ultima oră

Comentariul meu