video - foto: cum ne putem prepara sfintele paști acasă - părintele dumitrean ne explică

Anafura, Pâinea Sfințită, se distribuie la domiciliul credincioșilor vineri și sâmbătă, în intervalul orar 08:00 – 17:00, dar și duminică, în prima zi de Paște, între orele 06:00 și 12:00. Mulți credincioși nu înțeleg de ce au primit doar câte o pâinică sfințită și de ce aceasta nu este înmuiată în vin, așa cum au primit-o în fiecare an de la bisericile de care aparțin.

Preotul Cătălin Dumitrean ne explică de ce, anul acesta, Sfintele Paști arată diferit dar ne învață și cum să ni le facem acasă, adăugând puțin vin, așa cum suntem obișnuiți.

„Voluntarii vă vor aduce aceste pâinici. Ele au fost sfințite cu Aghiasma Mare, în cadrul Sfintei Liturghii. Probabil vă întrebați de ce nu le-am amestecat cu vin. Dintr-un motiv simplu și legal. Vinul nu se sfințește niciodată la Sfintele Paști, ci numai pâinea se sfințește. Știm că erați obișnuiți să o primiți înmuiată în vin dar din punct de vedere canonic, singura care se sfințește este pâinea. Vinul se pune ca un aliment auxiliar.

Așadar, dvs veți primi aceste pâinici. Ce veți face? Le veți tăia în câteva bucățele și le veți pune pe o farfuriuță sau într-un pahar. Acolo, vă dăm această binecuvântare să puneți vinul dvs personal. Anul acesta le prezentăm în ambalaj pentru a evita situații ce ar putea fi interpretate ca un pericol de virus sau altceva”, explică părintele Cătălin Dumitrean.

[fvplayer id=”55″]

Tot părintele Dumitrean ne spune și când e bine să luăm Paștile anul acesta.

„La miezul nopții, nu înainte, sâmbătă, să luați Sfintele Paști, la sfârșitul slujbei de Liturghie Pascală. Și, în această noapte, să vă bucurați ca și cum ați fi în biserică.”, mai spune preotul sibian.

video - foto: cum ne putem prepara sfintele paști acasă - părintele dumitrean ne explică video - foto: cum ne putem prepara sfintele paști acasă - părintele dumitrean ne explică

Ultima oră

Comentariul meu